Godt Med Power

Godt med power i Veddelev 25/8 2010Det blev til endnu en god dag på vandet med god power i sejlet. Udsigten var næsten som i går, dog med en anelse mere vind fra en vestlig retning. Efter gårsdagens gode tur i bølgerne ved Tisvilde, skulle der bruges tid på slalom i Veddelev. Her viste forholdene sig at være godt udfordrende, og der var virkelig noget at holde fast i. Selv med iSonic 86 of Reflex 5.6 var jeg til tider meget presset. Jeg burde måske have rigget ned til min 5.1’er, men Paul havde lånt den så han også kunne nyde forholdene. Missionen var ikke speed, forholdene var ikke til det, men til trods herfor var jeg heldig og få en relativ “bred” kanal midt ude i det choppy vand og så få den fyret max af med lige over 38 knob som max hastighed, vildt!

Sidst jeg var ude på iSonic 86 arbejdede jeg med fodstropperne, de sad derfor godt, men i de kraftige forhold skulle der mere justering til. Jeg fandt hen mod slutningen en løsning med mast track der gav god stabilitet, men efter at have konsulteret Kasper Juul, skal der arbejdes med at ændre strop position på boardet, faktisk mere i retning af hvad jeg brugte tidligere. Foruden setup omkring b oardet, lykkedes det mig også at finde en fin setting til Reflex 5.6’eren, det var første gang ude med den i år. Fik fundet fin nedhals setting, ændret lidt på trykket i pindene, og fandt ud af at der skal væsentligt mere udhal end anbefalet, gud ved hvem der har kastet de tal i sejlet.

Så endnu en rigtig god dag på vandet, ikke det kønneste fra min side, men dog alligevel hurtigt, og ikke mindst lærerigt, herligt.

Vind max: 18,3 m/s
Vind av: 15,4 m/s
Vind retning: Vest
Board: iSonic 86
Finne: Vector Canefire 32
Sejl: Reflex 5.6
Sejl trim: to cm mindre ned end anbefalet
Eyelet: bottom
Bomhøjde: 136
Track: +2
GPS max: 38,66 knob
GPS distance: 25,4 nm
Gpx file: 250810_veddelev.gpx

Leave a Reply

UA-26760889-1