DBO Rangliste I Nivå – Dag 1

DBO Ranglistestævne 28/8 2010 i NivåFatale fejl burde være dagens overskrift. Jeg sidder med en noget skuffet følelse, jeg havde set frem til en væsentligt bedre indsats, men ok, når man vælger at gå ud med en 12.0’er som jeg aldrig havde sejlet med før, ja så beder man jo selv om det. Sejlet er væsentligt større end min 11’er, jeg er ikke den skarpeste i klassen til vendingerne med 11’eren, men dog ok efterhånden. Det var jeg så absolut ikke med 12’eren, den var simpelthen for stor en mundfuld for mig uden at have sejlet med den først, så vendingerne gik mere febrilsk og fejlfyldt, og resultatet var bla. at jeg røg i baljen 4 gange, hvilket er 4 gange for meget, og absolut ikke noget jeg plejer at praktisere, øv øv at det lige skulle ske nu her.

Så et utroligt ringe valg, og det er jo absolut ikke noget jeg ville acceptere i min hverdag, jeg ville jo aldrig sætte noget i drift som ikke var testet grundigt. Øv, men lærerigt, kunne jo også have været en success, men det er svært når der er så mange parametre der skal passe sammen.

Forholdene var også ret så blandede, lige fra 8-16 knob (4-8,5 m/s), svære forhold i fralandsvind med springende vind, som i første start favoriserede en bagbord start, og anden start en styrbord. Efter min katastrofale indsats i første sejlads, hastede jeg ind for at skifte sejl til min Reflex 11’er, hvilket resulterede i at jeg kom ret så sent ud, og slet ikke nåede starten, og endnu en gang måtte indkassere et katastrofalt ringe resultat, øv.

Samtidig med Formula sejladserne, var der god aktivitet blandt Kona sejlerne. Klassen føres med “hård hånd” af Tim Aagesen, og der var i dagens anledning gæsteoptræden af Torben Kornum, som gav sit til et par gode sejladser.

I Formula klassen vandt Jesper Vesterstørm den første sejlads, og Kasper Juul Larsen den anden, men øverst lige pt. er Sebastian Kornum med to stabile andenpladser. Flot sejlet af Sebastian, og det ser lyst ud for ham inden morgendagens sejladser. Dagens resultater kan ses her – i Word format.

Godt skuffet oven på ikke bare at nøjes med de sædvanlige små fejl, men massive fejl, håber jeg på at vi får et par sejladser i hus i morgen, så jeg kan avancere en anelse væk fra den helt tunge ende. Krydser fingre for i morgen, det ser ikke alt for godt ud lige i øjeblikket.

Vind max: 8,3 m/s
Vind av: 6,6 m/s
Vind retning: Nord Vest
Board: Formula HWR
Finne: VMG K73
Mast: Enigma 550 & Red Line 550
Sejl: Reflex 12.0 & Reflex 11.0
Sejl trim: to en halv cm mindre ned end anbefalet
Eyelet: top
Bomhøjde: 152
Track: -1/2cm
GPS max: 24,56 knob
GPS distance: 29,7 nm
Gpx file: 280810_nivaa.gpx

Leave a Reply

UA-26760889-1