Om DEN-8

Bag sejlnummeret DEN-8 er Henrik Carstens, dog DEN-900 i 2007 sæsonen – min aller første sæson efter 17 års fravær fra windsurfing, til gengæld havde jeg i den periode surfet nettet tyndt, styrken lå nu i fingrene, og desværre ikke længere i armene. Er for længst rundet de 40, og deltager nu ivrigt i Grand Master klassen. Jeg har siden barn været vild med at sejle, først jolle i flere forskellige afskygninger, siden kølbåd på forskellige niveauer.

I slutningen ef 70’erne kom “dillen” over Atlanten, windsurfing tog Europa med storm, og jeg var solgt. Friheden og det at mærke havets intensitet gennem at windsurfe er unikt, og har bragt rigtig mange gode minder med gennem livet. Sammenhold og venskab er en væsentlig faktor, den glæde man fælles oplever og taler om på stranden, på vej ud og hjem i bilen, oplevelser der kan deles, altsammen en fantastisk del af at windsurfe.

I midt 80’erne var drømmen en professionel karriere, men jeg måtte dog sande at der skulle mere på brødet end træning, sejl og boards – svært at fortære og fordøje. Studie, ingen bil, famlie, job og karriere, virkeligheden trængte sig på. De mange rejser i løbet af 1985-86, Syd Afrika, Maui, Fuerte Ventura mfl. krævede sit, flybiletter var dengang ikke billige, tværtimod. Drømmen blev sat på stand by, og håbet om at kunne videreføre den når uddannelsen var færdig var der. Tiden gik, et nyt årtusinde blev rundet, et par år yderligere blev lagt til og drømmen var for længst forsvundet.

Fra drøm til virkelighed… en brat opvågnen da jeg efter de mange års fravær havde fået tid og mod på det igen. En efterårsdag i løbet af 2006 blev grejet pakket, DMI lovede 13-15 m/s i Havstokken, riggede til og gik ud. Hold da fest, det var jo ikke svært, ud over brændingen, et par hop, nice. Fedt var det, men det varede ikke længe før end virkeligheden meldte sig og bølgerne åd mig. Som en vingeskudt and midt i brændingen, drev jeg afsted, for til sidst at ende et godt stykke nede af stranden. Hmm… jo det var svært, meget sværere end jeg huskede det, og nej windsurfing er ikke det samme som at cykle, efter 17 års fravær er der altså en hel del der er rustet væk. Hvad havde jeg dog tænkt mig ? Jeg ved det ikke, men i hvertfald ikke særlig meget når jeg tænker tilbage.

På trods af den noget deprimerende oplevelse tidligere, blev efteråret 2006 startskuddet på noget helt nyt. Min gode ven og “surf buddy” Paul, fik åbnet mine øjne for Formula, hold da fest, et board der var kortere end mine små brædre fra datiden, og så var det tæt på 1 meter bredt ! Køn ser Formulaen ikke ud, men hold da fest hvor den kan sejle, meget anderledes end da vi sejlede “long boards” tilbage i 80’erne, og så kan man tilmed plane fra lige omkring 5,5 m/s. Det var som at starte helt på ny, anderledes at sejle, men meget meget sjovere, og den mængde timer som jeg har fået på vandet med min Formula er rigtig mange. 2007 blev en sæson hvor den globale opvarmning måske havde sin indvirkning på vejr og vind, det blev i hvert fald for mig en helt fantastisk sæson, min første “rigtige”. Deltog i en del DBO arrangementer, samt Neil Pryde’s Ø-Grand Prix Serie, og fik sejlet en masse slalom i løbet af den vind rige sæson, herligt herligt.

Min “Docu-Soap Windsurfing Log” er min egen samling med windsurfing relateret indhold, logs over mine dage på vandet, samt links til andre interessante windsurfing sider, ting og informationer som jeg finder relevante, og har behov for at arkivere et samlet sted. Siderne opdateres jævnligt, opdaterings frekvensen er baseret på mine dage på vandet i løbet af sæsonen, eller når jeg falder over interessant læsning på nettet.

 

God fornøjelse, både her og på vandet.

UA-26760889-1