Dejlig Overraskende Dag

Vinden i Lynæs 5/5 2009Det har var en af de dage hvor forventningerne blev mere end indfriet. Farvandsvæsenet havde lovet 8-10 m/s fra Vest og aftagende til 6-8 m/s fra ca 13:00.

Det viste sig at blive ganske anderledes, for der var ikke noget der aftog, kun ganske kortvarigt mens jeg riggede op. Med den lovede udsigt blev min 122’er og 101’er pakket og så afsted. Da jeg ankom til Lynæs var der et par stykker ude med 6.5’ere, og de så ud til sådan nogenlunde at have ok hastighed. Det var svært at bedømme, da de lå langt ude mod sejlrenden, vinde kom i en bedre vinkel derude, og var mere fri.

Jeg gik i gang med at rigge 6.7 og min 101’er til, og bedst som jeg var færdig, ja så stod de andre helt stille derude, de små hvide skum toppe var forsvundet. Gav det lige en ekstra chance, ogmed tankerne henledt på udsigten, så passede det jo nok med at den lagde sig. Så i gang med at rigge 122’eren og en 8.3’er til. Bedst som jeg var klar, så tiltog vinden godt igen. Hmmm hvad nu, stort eller lille ?

Det blev lille med en lidt større finne, nemlig Vector Canefire 38, viste sig at være et rigtig godt valg. Ud mod renden og så ellers fyre den godt af, vinden var ret så stabil, men der kom nogle ret heftige pust ind imellem. Spænd selen og hold fast, og så ellersmax gas, rigtig fedt at få den rette vinkel på og så fyre den af på den måde, der var god balance i 101’eren som virkelig accelererede i pustene.

Lidt senere aftog vinden en smule, så der skulle trimmes lidt, men der var stadig tilstrækkelilg vind til at dyste mod en Hobie Cat der fyrede den godt af ud over bølgerne. Fik ændret vinklingen af mine forreste stropper, det føltes meget mere rigtigt i denne vinkel, mere kontrol og mere vægt bagover.

En lang og dejlig dag på vandet.

Vind max: 13,3 m/s
Vind av: 9,4 m/s
Vind retning: Vest
Board: iSonic 101
Finne: Vector Canefire 38, Deboichet SL2 36
Sejl: CR 6.7
Sejl trim: en halv cm mere ned end anbefalet
GPS max: 30,23
GPS distance: 26,1 nm
Gpx file: 050509_lynaes.gpx

Leave a Reply

UA-26760889-1