Så Lykkedes Det !

Ja så lykkedes det endelig at komme på vandet, og det ovenikøbet med rigtig god vind og høj sol fra en skyfri himmel, herligt.

Var lidt rusten i processen med at få valgt og pakket udstyret, det lykkedes dog at få noget med… Fik taget min iSonic 101 og 12Vinden i Lynæs 25/04 20092 med samt sejl i størrelserne 9.0 – 8.3 og 6.7, bare ikke min 7.7’er da den er defekt og skal udskiftes med en ny. Farvandsvæsenet havde lovet fine forhold med vind fra SØ og mellem  8-10 m/s frem til kl 14 og dernæst 10-12 m/s frem til omkring 18.

Så til det vindspektrum burde valget jo have været perfekt, ser man lidt mere kritisk på det, afspejler valget lidt lettere forhold end det varslede. Realiteten var dog en hel del anderledes, retningen var som varslet, og vinden tiltog også som lovet, men det blev med en hel del mere.

Da vi gik ud lige omkring kl 13 var det helt perfekt med 6.7’eren, Paul valgte 7.7, hvilket jeg jo ikke havde mulighed for, og det var også på det tidspunkt det klart bedste valg til at trække gennem hullerne. En halv time senere viste det sig dog at være mit valg med 6.7 der passede bedst. Omkring kl 15 kunne jeg godt mærke rusten og den manglende rutine, nu var udfordringen lige i overkanten med nogle ret så hæftige stød tæt på de 15 m/s, nu ville et mindre sejl være at foretrække, men 6.7 var det mindste jeg havde med!

Paul riggede om og valgte samtidig iSonic 87, et super godt valg i den ret så hæftige chop. 87’eren er med den vind og den hidsige chop væsentlig nemmere at kontrollere. Det board er så stabilt og velsejlende, specielt i forhold som disse, det føles næsten som at køre på skinner ud over choppen selvom der er fuld skrald på, og der accelereres endda stadig.

Selv Oscar min søn på 12 kom ud. Det var lidt vanskeligt for ham med den kraftige vind og choppen, men det lykkedes da at komme op. Bare det at få fornemmelsen af hvordan det var, at man stadig kan huske hvad man skal gøre og ikke mindst hvor sjovt det kan være, er dejligt. Forude er der masser af gode muligheder og dage endnu for ham.

Vores plan for dagen havde faktisk været at tage til Fyn og deltage i sæson premieren på Neil Pryde’s Ø Grand Prix serie, med Skarø rundt som første. Farvandsvæsenet havde i det område lovet 10-12 m/s stort set det meste af dagen. At sejle formula i den vind kombineret med at det var første gang på vandet i år, passede ikke godt sammen mente vi.  Hvis vinden havde været væsentlig væsentlig lavere, eller vi havde været på vandet tidligere og havde fået styr på Formula grejet, ja så havde det sikkert været alletiders udfordring, vi valgte derfor slalom sejlads på fuld drøn, og det passede fint.

Vores valg med ikke at deltage var det rette for os. Specielt da nyheden om at en 16 årig pige fra Oure, der deltog i sejladsen, var forsvundet i et par timer. Ifølge Ritzau havde pigen taget en 40 sømil lang afstikker, før hun blev samlet op og sat i land i Middelfart. Ouch ikke sjovt, tænker her på Paul som under Ven rundt i efteråret 08 drev rundt i 3 timer, scary oplevelse.

Vi havde dog heldigvis en dejlig premiere på sæsonen, krydser fingre for at det bliver ved.

Vind max: 15,1 m/s
Vind av: 10,6 m/s, tiltagende fra ca 13:30
Vind retning: Syd Øst
Board: iSonic 101
Finne: Deboichet SL2 38
Sejl: CR 6,7
Sejl trim: nedhal som anbefalet
GPS max: ? kn
GPS distance: ? nm
Gpx file: ??????.gpx

Leave a Reply

UA-26760889-1