Udfordrende Test Dag

Klubhuset ved stranden i VedbækHvilken sjov dag det blev i dag, lidt sent ude og en pokkers masse regn, men ellers meget spændende. Paul og jeg blev enige om at teste grænser. Med vind fra Nord Øst og senere på dagen fra Øst og mellem 6 til 10 m/s var der lagt godt i ovnen til udfordringer. Vedbæk blev valgt, og det viste sig at være rigtig godt, der kom rigtig gode stejle rullere, og med vinden lige på de 10 m/s blev vores Formulaer nærmest til flyvebræt, for flyve kom vi da til, og det i mere end en forstand.

Vi ville se hvor vores grænser egentlig er, hvor meget vind skal der til før vi skal rigge ned eller op, hvad kan vi holde til. At TOW – Time On Water, er afgørende ved vi jo alle, og jeg synes også at jeg får godt med TOW, men åbenbart ikke nok TOW med meget udfordrende bølger på en Formula. Jeg synes ikke det var rart i starten, der skulle kæmpes godt, og koncentrationen skulle være helt i top for at undgå slyngstyrt ned ad rullerne. Det var udfordrende på vej ud over de stejle bølger, og det var ret fantastisk at jibe på fuld skrue ned ad rullerne på en Formula på den måde som det kunne lade sig gøre i dag, ret fed følelse.

Ulempen var dog bare at jeg var en anelese over powered med min 10’er i de 9,5 – 12 m/s, mere nedhal kunne måske have hjulpet lidt, men jeg er sikker på det ikke ville have været nok. En 9’er ville sikkert ikke have været lige så hurtig, men den ville klart have været nemmere at have at gøre med, og jeg ville sikkert også kunne have koncentreret mig mere om sejladsen end om at overleve. Foruden mindre sejl, ville det sikkert også have været en stor hjælp med en mindre størrelse finne, en ting der bør tetstes næste gang. For de seje rangliste sejlere ville det sikkert ikke være et problem at sejle med en 10’er i disse forhold, men ok jeg indrømmer blankt at mine evner ikke rakte i disse forhold, så mere træning i større sø.

Fedt at opleve sin grænse så klart, samt at finde mulige løsninger på at komme videre. Igen en dejlig og sjov dag på vandet, og det på trods af at det væltede ned med regn hele dagen.

Vind max: 11,0 m/s
Vind av: 9,5 m/s
Vind retning: Nord Øst drejende til Øst
Board: Formula 161
Finne: Drake R19
Sejl: CR 10,0
Sejl trim: 1 cm mellemrun i nedhalet
GPS max: 19,6
GPS distance: 11,3nm
Gpx file: 230808_vedbaek.gpx

Leave a Reply

UA-26760889-1