Mere End Forventet

Vinden i Lynæs 28/8 2008Udsigten for i dag var ganske god, der avr lagt op til vind omkring de 10 m/s, men det skulle vise sig at blive væsentligt mere. Oscar min søn var med, og vi havde på turen til Lynæs talt om hvordan dagen kunne blive, hvad han skulle gøre i diverse situationer, at der ingen fare var i det område, der er jo så lavt, så det var bare om at tage udfordringen op i den noget kraftigere vind for ham.

Det viste sig dog at der var mere vind end de 10 m/s, så Oscar var i vente position det første stykke tid indtil vinden havde lagt sig en anelse, dernæst fik han 1 1/2 time med gode udfordringer, dejligt at se han gør fremskridt og håndterer udfordringerne flot.

For mit vedkommende riggede jeg lidt stort og valgte mindre board, ville have benyttet en 34 cm finne, men den er endnu ikke ankommet fra Deboichet – de er nok nogen af de langsommeste til at levere, ufatteligt at man kan drive virksomhed på den måde. Så på med min 36’er, den føltes lige lovlig stor, specielt i pustene, og den der “missil” acceleration som jeg normalt oplever med 87’eren var der bare ikke i dag. Mine GPS målinger viste heller ikke det store, jeg ved ikke helt hvorfor jeg ikke toppede højere, måske var det vindretningen der bare ikke var helt på plads til en ordentlig “bane”, må lige have analyseret lidt så jeg ikke laver det samme igen.

Hen mod slutningen af dagen var 87’eren dog lige lille nok, det rette ville have været at benytte min 101’er, men jeg havde fået sejlet meget, og kvaliteten på trods af den manglende top hastighed, var i top. I stedet brugte jeg den sidste tid på at coache Oscar og nyde hans fremskridt, hvor var det bare flot.

Vind max: 14,5 m/s
Vind av: 11,5 m/s
Vind retning: Vest
Board: iSonic 87
Finne: Deboichet SL2 36
Sejl: CR 6,7
Sejl trim: 1 cm mere nedhal end anbefalet, 0 cm i mellemrun mellem hjulene
GPS max: 27,5
GPS distance: 37,6nm
Gpx file: 280808_lynaes.gpx

Leave a Reply

UA-26760889-1