Stor Forskel

Vinden i Veddelev den 23/4 2010Ja der er stor forskel på et 2 cam sejl og et race sejl med fuld camber setup, og jeg ved godt hvad mit foretrukne er. Et 2 cam sejl er prisbilligt, opbygget anderledes, og har med stor sandsynlighed en helt anden målgruppe. Race sejlet med sin brede mastelomme, kan godt give udfordringer til den mindre rutinerede, specielt i vandstarten.

Den største forskel er dog vindspektret for de 2 sejl, 2 cam sejlet fungerer rigtig godt inden for et afgrænset område, i den lette ende fungerer det faktisk rigtig godt. I det øjeblik vinden tiltager, f.eks i et pust, bliver sejlets karakteristik markant anderledes. Trykpunktet vandrer bagud, og du kan således nemt mærke forskel på at trykket, kraften, øges på baghånden. I ogmed at tryk punktet vandrer bagud, mindskes effektiviteten, der skal brugues flere krafter, og til sidst er du så presset, at du ikke kan lukke ordentlig af, og dermed udnytte vinden til at accelerere, dvs. du mister hastighed i forhold til konkurrenter med race/full cam sejl. I lette, eller meget stabile forhold, er det egentlig ikke noget problem, men så snart du er over powered med et 2 cam sejl, så går pusten af ballonen, og hastigheden dropper.

Da jeg efter at have sejlet med et 2 cam sejl et stykke tid fik mulighed for at sejle med race sejl, var det en fed fornemmelse at lukke af og trykke  den af, herligt!

Vind max: 13,3 m/s
Vind av: 10,4 m/s
Vind retning: Vest
Board: iSonic 121
Finne: F4 D2 46
Sejl: CR 7.5
Sejl trim: halvanden cm mere ned end anbefalet
GPS max: 30,05 knob
GPS distance: 48,3 nm
Gpx file: 230410_veddelev.gpx

Leave a Reply

UA-26760889-1