Start På Race Sæsonen 2013

040513_nivaaSæsonen 2013 er nu skudt i gang med fuld drøn efter et par gode sejladser i Nivå. Weekenden bød på en blandet vejrudsigt hvor lørdag klart så bedst ud, nemlig vind fra SSØ på 8-10m/s og sol, mens søndag så ud til at blive en fuser lige på grænsen af det brugbare.

Som forudsagt blev det lørdag der bød på de beste forhold, lige fra start af. Stævneledelsen besluttede sig for at lægge ud med Formula for senere på dagen at skifte over til slalom. Skoppermødet bød på en kort briefing, grundet de lettere forhold ville man starte Kona først og herefter Formula.

Ude på banen var der fin vind, god planing og kontrol i den setup jeg havde lavet, nem og kontrollerbar, dejligt med et godt udgangspunkt allerede fra start af. Godt 2/3 oppe af banen mod topmærket lægger jeg mærke til at der pludselig er mere end normal aktivitet i startområdet. Mens jeg går plat læns mod start omårdet, ikke det fedeste med en Formula skude, ja så går starten sgu! Aj men hvad skete der lige med at starte Kona først ? Som en af de absolut sidste over startlinjen fortsatte jeg min serie af evindelige elendige starter, øv at lægge ud med endnu en elendig start.

Der var fint tryk i sejlet og farten var ganske fin, begravet godt nede i feltet var det dog svært at vurdere om den manglende højde skyldtes den urolige vind fra at ligge begravet under alle de andre eller om det skyldtes skidt indsats.

040513_nivaa3Anden sejlads gik lidt bedre, ikke helt så ringe en start, men absolut langt fra at være med i den bedste 3. del, så der skal altså arbejdes med at forbedre starterne, de er simpelthen ikke gode nok. Højde mæssigt gik det egentlig ok, ikke noget imponerende og slet ikke med overskud til lige at pine mere ud. Måske mit valg af finne var for blød ? Det må lige testes næste gang i lignende forhold med større bølger end på fjorden. Det jeg manglede højdemæssigt havde jeg til gengæld fartmæssigt, kunne fint blæse gennem læen et par gange med success, det giver et boost. Jeg havde et par gode dyster med Sebastian Kæmpe /DEN-105, vi battlede godt op mod topmærket, og ned ad bakke synes jeg at jeg fik lagt lidt afstand. Dog havde jeg ikke været opmærksom og dækket mig af, så ved 3. mærke var Sebastian tæt på at kunne sejler over og lukke mig nede. Modtrækket var at lukke godt af helt op til mærket, det lykkedes godt og jeg holdt det sidste korte stykke til mål.

Efter 2 gode formula sejladser og en hurtig gang frokost, var det tid til slalom. Vinden var tiltagende så mine Reflex 4 8.8 og 7.8 blev rigget til og iSonic 117 blev ladt. Første indeledende heat var en gentagelse af dagens dårlige starter, men hurtigt fik jeg god fart og overskud mens jeg halede ind på frontgruppen. Ved første mærke smed jeg det hele væk ved at måtte bade, aj men for dælen da! I den mere end 1 times lange pause forud for starten hvor vi lå og ventede på at blive skudt i gang brugte jeg ellers tide på at sætte jibes, 90% af dem sad lige i skabet, og der var absolut ingen der endte med en badeyur, så hvorfor nu ? Ja statistisk set var det så måske nu ? Hmmm skidt. Op igen og videre, igen hentede jeg ind, men igen satte jeg det vundne til i endnu en badetur! Så er det altså skidt at sejle race når man ikke engang kan jibe uden at bade flere gange. På sidste ben lykkedes det mig dog at vise rigtig god boardspeed og fik så kæmpet mig tilbage og heldigvis nok til at sikre en plads i guld finalen.

040513_nivaa2Guld finalen blev for mit vedkommende endnu en start hvor jeg var langt bagefter ved starten, skidt udgangspunkt. Det gode var så at jeg ikke badede ved mærkerundingerne, her var jeg så til gengæld yderst forsigtig og jibede ekstremt reaktionært og skidt. Det gode var heldigvis at jeg fortsatte med god kontrol og boardspeed, faktisk så god at jeg igen kunne markere mig og hente lidt af det tabte. Endnu en runde blev forsøgt gennemført, men samtidig med at vinden drejede til Sv og temperaturen steg markant, ja så gik luften af ballonen for slalom’s vedkommende. Havde klokken ikke været 16 kunne man snildt have fortsat med formula, til det var vinden fin, det ville dog blive alt for sent før der kunne blive gennemført en sejlads.

Søndag bragte ikke nok vind, det så ellers ud til at kunne lade sig gøre, men der mangelde lige det sidste for at vinden var konstant over hele bane området. Slut på gode sejladser til sæson starten, rigtig god fart, lidt mindre højde, og en masse at arbejde videre med inden næste stævne i Skive.

Leave a Reply

UA-26760889-1