Spændende Ser Den Ud

Ja spændende bliver det når de nye formula boards ankommer, specielt den nye Starboard 167 Wide ser meget meget lovende ud. Den er ca. 7 cm bredere end den nuværende HWR version, og set bag fra ligner den mest af alt en bat mobil. Boardet har en masse rocker i fronten og en smule V under mastesporet som i øvrigt er flyttet en anelse længere tilbage.

Der har i nogen tid været billeder på nettet af 167’eren som ifølge Starboard selv er som et tiger spring videre, nærmest som da man gik fra første til anden generation af formula brædrene. Når man ser boardet bag fra lægger man straks mærke til forsænkningerne i hækken. De er til for at få en bedre fodstilling når man har brug for mere kontrol.

Man når ikke så langt ind som med den nuværende chicken strap, hvilket også er en anelse for langt da man taber for meget hastighed ved den fod position.
Starboard følger tendensen og lancerer 2 boards, et til de tungere sejlere og/eller lettere forhold, og et til de lettere og/eller mere krævende forhold.

Et andet board der også ser lovende ud, men som er gået i en noget anden retning er fra JP som også lancerer 2 nye boards. Lidt mere om JP’s lancering i de kommende dage.

Foruden Starboard og JP er der også nyt fra PD. Patrick Diethelm var manden bag F2’s boards, men da han gik solo for et par år siden fortsatte han i fin stil med at udvikle formula boards. De har vist sig rimlig successfulde, bla. vandt Andrea Cucchi på et PD board Masters VM 2011 i Skive. Til 2012-13 versionen er han gået bort fra de markante cut out’s, flaps og huller som tydeligt adskilte hans boards fra resten.

Det bliver spændende at se de nye boards i aktion, husk når du får prøvet dit nye board er vi mange der er nysgerrige, så send endelig dine indtgryk afsted.

2 Responses to “Spændende Ser Den Ud”

  1. Rune says:

    HMM…. fodstropperne bagerste sider mere inde på midten.
    er der egentlig bredere imellem stropperne på 167 end HWR ??
    nogen der lige har en af hver i garagen. Rune

  2. Henrik says:

    De yderste fodstropper skal vel ses som at være identiske med de nuværende på HWR’en. De inderste er nye på Starboard som jo tidligere kun har haft en chicken i midten af boardet.

Leave a Reply

UA-26760889-1