Skidt start men god slutning

Juelsminde lørdag 28/5.16Anden afdeling af DM serien bragte os til Juelsminde hvor der i weekenden d. 28-29/5 var lagt op til både Formula og Slalom. Vejrudsigten tegnede godt til Fomula lørdag og så et skift til Slalom søndag, men det skulle desværre vise sig helt anderledes. Siden Nivå stævnet er det blevet til en del Formula sejlads og det kunne godt ses på banen, dog halter jeg fortsat efter i manøvrene som stadig skal forbedres. Endnu værre står det dog til med starterne, ja faktisk står det så skidt til med dem at man end ikke kan kalde dem for ringe men nok nærmere elendige eller endda ubrugelige. For som tidligere så er det altså ikke nok med fin fart og højde når man pakker sig ind og starter stort set bagest, så er der meget meget langt op.

Lørdag bød på et hav af starter og fun sejladser, og nej fun sejladser er ikke specielt sjove for en ikke letvinds specialist, jeg foretrækker stadig et fint tryk, men fair nok der bliver delvist sejlet. Søndag valgte man at fortsætte linjen og forsøgte at starte tidligt, det blev igen til start forsøg og fun inden den første lette sejlads kom i hus. Så på land og så ud igen for at starte i noget der næsten var endnu lettere forhold, der var i hvert fald en stor del der stod parkeret på linjen de første par minutter, og meget bedre blev det ikke oppe ad banen, her var det til tider så galt at man gik i stå. Jeg var sikker på at den måtte blive til en fun sejlads, men nej jeg tog fejl !

På land igen til en kort pause og så ud igen til en god vind med godt tryk i sejlet, endelig skulle der sejles, men igen igen fik jeg begravet mig nede bagved. Tre elendige starter var ikke det jeg havde forventet. Fik talt med Martin Funch inden den 4. og sidste sejlads og fik fokus og strategi sat ordenligt. Jubii det gav pote, endelig fik jeg presset mig der op hvor jeg burde være, fik en fin start og var med helt fremme, rundede topmærket som 7’er og tabte så en anelse på de 2 downwind ben som jeg godt ved ikke er min stærkeste side. Super tilfredsstillende at afslutte godt oven på de 3 dårlige starter, dejligt at køre hjem med en god afslutning.

Let vind i Juelsminde 2016Min 11.5 var eneste sejl i brug i løbet af weekenden og med nyfortolkningen af nedre vindgrænse er våben kapløbet nu for alvor sat ind. Flere 12,5’ere er nu atter i aktion og det ikke kun hos topsejlerne. Hvis vindmålinger og fortolkning af vindgrænser og vinden fortsætter som hidtil, ja så vil vi med garanti se flere af de store sejl. En kedelig tendens at vindgrænserne nu fortolkes så simpelt at man dækker sig ind med at målingerne på bådene i hhv. start området og ved top mærket alle måler 10 knob, og det på trods af at mange sejlere står parkeret jævnt ud over banen, det er ikke til at forstå, specielt i den yderst lette vind er det visuelle indtryk afgørende, jeg ville mene det ikke er svært at spotte når en række sejlere står parkeret rundt omkring.

På den tekniske side blev det til bruge af 2 forskellige finner, en med fint slip og den anden med mere højde, foretrak slippet og den måde boardet gik gennem søen på.

Som altid når vi gæster Juelsminde er der en god stemning og ikke mindst forplejning, der er godt styr på sagerne. Middagen lørdag aften med muslinger, alt godt fra grillen og is i store mængder er et hit efter de mange timer på vandet, og søndagens afslutning med lagkagen glider også rent ned, dejligt og tak.

Samlet blev det ikke til en pragt præsentation, men trods alt var den sidste sejlads markant bedre og jeg sluttede som 15’er i Juelsminde efter 4 tællende Formula sejladser, og ligger dermed på en 13. plads i den aktuelle DM stilling efter 2 ud af 6 stævner, en stilling der ændrer sig efter NM da jeg desværre ikke kan deltage.

Leave a Reply

UA-26760889-1