Hejlsminde Longdistance Race

Bjørn DunkerbeckWeekenden d. 21-22/5 bød på den første surf tur i år til det jyske for at deltage i Britt Dunkerbecks Longdistance Race i Hejlsminde, et race på Lillebælt hvor vi skulle en tur til Fyn og retur igen til Hejlsminde. Der var fin tilslutning til stævnet fra både danske og tyske windsurfere samt deltagelse af legenden Bjørn Dunkerbeck, og med en vejrudsigt der lovede vind til 8.6 og høj sol kunne det jo næsten ikke være bedre.

Bo og hans Mercedes SprinterAt stævnet var et langdistance race vidste jeg, men at turen derover også skulle blive det var ikke med i planlægningen. Efter en brav kamp hen over Fyn stoppede Bo’s Mercedes Sprinter med at virke i Middelfart og krævede at blive returneret med Falcks hjælp. Efter et par timer i Middelfart blev jeg reddet af Viktor Schmidt som sørgede for redning af trailer og udstyr. Hvordan sejladserne var lørdag ved jeg jo med gode grunde ikke, men der blev sejlet en kortere sejlads som en test, og det samme gjorde sig gældende søndag formiddag.


Test sejladsen søndag formiddag gik fint, for en gang skyld var jeg lige på linjen, måske endda lige lovlig tæt på båden der skulle åbne sejladsen. Setuppen var svær og jeg fandt aldrig den rette til brug ved dagens senere sejlads, den var faktisk så skidt at jeg måtte bruge forreste hånd på ophaler linen mens bageste holdt foran – der hvor forreste hånd normalt er , skidt at skulle sejle til Fyn med så ringe en setup ! Det viste sig at vi ikke skulle helt til Fyn, hvilket jeg først fandt ud af alt for sent, ja faktisk kom jeg også for sent til starten, så selvom jeg lavede en nok så præcis start i test sejladsen, ja så lykkedes det mig absolut ikke denne gang. Med den ringe setup var det nu meget godt at vi ikke skulle krydse Lillebælt, det ville nok være blevet en pinsel, slemt nok var det at sejle i den lette luft og stort set ikke have tryk i sejlet. Første del af turen fra mærket og ind foregik tøffende, men et lille pust og en energisk pumpen fik mig atter i gang. Fine små dyster undervejs og i mål som nummer 10 var hele turen værd.

Hjemturen gik problemfrit med træk af Anders B. hele vejen hjem, den gamle HiAce viste sit værd.

En lang weekend rig på oplevelser og historier, lidt kort distance sejlads og godt selskab. Lækkert og tusind tak til alle for hjælpen, uden jer havde det ikke kunne lade sig gøre.

Billeder fra stævnet på Dunkerbeck Windsurfings FB side, klip fra TV2 Syd:

Klip fra Jydske Vestkysten:Klip fra Sky-photos.dk:Klip fra Jan Jensen:

Leave a Reply

UA-26760889-1