Så Kom Jeg Endelig I Gang

Onsdag bød på noget mere humane forhold til i går. Der blev rapporteret om 16 knob, så der ville igen i dag være fint tryk, og med udsigten til at vinden skulle droppe en anelse faldt valget på min 11’er. Ude ved startlinien synes jeg der var noget mere tryk end jeg havde forventet, så et par små justeringer blev gjort, og jeg følte mig nu godt tilpas og klar.

Jeg linede fint op til starten, og bedst som jeg er på vej over og ud mod fri vind, er der en tysker i min læ der også vil være med. Jeg presses op mod vinden og går i stå, forsøger at få styrefart for at komme fri, men bliver i stedet ramt på bom enden og ryger i karret, aj aj aj! Mens jeg ligger og bader der, forsøger tyskeren det umulige, nemlig at sejle hen over mit brædt og sejl, jeg appelerer, måske en anelse højt, til at han lige tager den med ro så vi kan komme fri af hinanden. Det lykkes og langt om længe kommer vi afsted, men langt langt bagefter, feltet var allerede i gang på andet krydsben da vi kommer over linien.

God fart og højde sikrer at jeg får hentet et par placeringer ved topmærket. Downwind går sådan lala, og på andet krydsben får jeg hentet det tabte fra downwinden retur. Træt i mål efter at have fuldført min første sejlads efter 4 mislykkede forsøg i går fokuserer jeg på de positive sider. Surt med starten, men godt at jeg fart og højde mæssigt ikke er sat af.

Anden sejlads skydes i gang, min start halter, og jeg må kæmpe mig vej igennem for at nå topmærket. Sejladsen går sådan set fint, jeg kan mærke at kræfterne begynder at være der, og jeg mentalt er ved at komme tilbage, dejligt.

Efter frokost skal vi gennemføre yderligere 2 sejladser, vinden er tiltaget til 18 knob, men jeg synes jeg har fin kontrol. Starten går endnu en gang rigtig skidt, resten er geentlig ok, men det nytter jo ikke noget at sætte alt til i starten.

I fjerde sejlads er starten igen en gentagelse af tidligere, men denne gang taber jeg ikke helt så meget på downwinden som tidligere, jeg har fint tryk og føler mig komfortabel.

Så alt i alt 4 rigtig gode sejladser i rigtig god luft. Dejligt endelig at være kommet i gang, om end der resultatmæssigt ønskes forbedringer. Der hvor jeg kan forbedre mig er starterne, hvis jeg mentalt kan finde overskud i starten og komme afsted bare i midten af feltet, og ikke som aller sidst, ja så kunne det lade sig gøre.

Billeder er copyright Jan Nielsen. Resultater og billeder kan ses på stævnets hjemmeside.

Vind max: 9,7 m/s
Vind av: 8,7 m/s
Vind retning: Vest
Board: Formula HWR
Finne: Kashy XS70
Mast: Enigma 550
Sejl: Reflex 11.0
Sejl trim: to cm mindre ned end anbefalet
Eyelet: bottom i første og anden, 3 & 4 i top
Bomhøjde: 147
Track: -1
GPS max: xx,x knob
GPS distance: xx,x nm
Gpx file: 310811_skive.gpx

Leave a Reply

UA-26760889-1