Så Blev Det Formula

Efter hvad der udefra kunne se ud som en endeløs vaklen mellem det ene og det andet, kom jeg langt om længe på vandet med mit Formula kit, godt nok MEGET lang tid siden jeg har sejlet med den setup, og så endda med min Reflex 12’er, sidst var vel til DM i Nyborg sidste år ?

Riggede først det ene, så det andet, stor eller lille slalom setup ? Kunne være spændende at teste en ultra letvinds slalom setup, havde tænkt mig at bruge mit mindste formula sejl, nemlig min Reflex 9.7, har jo set at Dunkerbeck bruger den i PWA sammenhæng, så kan jeg vel også 😉

Nå men efter at have brugt en masse tid på land var jeg langt om længe klar til at gå ud, men ak ak… vinden var løjet, og de andre på slalom boards stod nu stille. Hmm… så skulle jeg jo alligevel have rigget som jeg oprindelig havde tænkt mig, nemlig Formula.

Fik Formula skuden gjort klar, og kom så endelig ud. Der var noget at holde fast i, en noget anden og væsentlig mere krævende sejlform end stor slalom, men trods alt fantastisk at suse derudaf. Efter god hjælp fra Brian med at få justeret nedhal og et par andre finesser, lykkedes det mig at finde en rimlig komfortabel stance, og jeg kunne således begynde at arbejde med at genfinde min højde, for den var da helt væk i år. Jeg oplevede også sidste år store problemer med at gå ordentlig højde og fart. Farten havde jeg fint, men hvad hjælper det når man går 5-10 grader for lavt.

Efter forskellige justeringer lykkedes det mig at finde 5-6 grader’s højde, og farten var rigtig god på min favorit halse bagbord, hvorimod styrbord stadig halter noget efter, så der er fortsat  noget at arbejde på.

Jeg var overrasket over min fysiske form, det har givet bonus at træne målrettet i fitness centeret i løbet af vinteren, dejligt at se fremskridt på denne front også.

Godt nok var det noget af en sløv start, det endte dog godt med en masse gode erfaringer rigere, og jeg er rigtig tændt på at få sejlet Formula igen, der er så meget at teste og arbejde med, jeg er sulten på det, hvornår er der vind igen ? Kom nu, kan ikke vente.

Vind max: 6,9 m/s
Vind av: 5,4 m/s
Vind retning: Vest
Board: Formula HWR
Finne: Kashy 76XS
Mast: Enigma 550
Sejl: Reflex 12.0
Sejl trim: 2 cm mindre ned end anbefalet
Eyelet: top
Bomhøjde: 150
Track: -3/4
GPS max: 25,49 knob
GPS distance: 36,99 nm
Gpx file: 170411_veddelev.gpx

Leave a Reply

UA-26760889-1