Rusten start

300416-2-nivaaWeekenden bød på årets første stævne og traditionen tro var det Nivå der lagde ud. Det var et godt gensyn med gamle kendinge efter den lange vinter pause, sidst jeg var på Formula i konkurrence var til nordisk mesterskab i Rønbjerg i juni måned sidste år!

Jeg havde haft 2 timer på vandet med den nye setup og havde en god følelse inden, men at påstå at det var en god og målrettet forberedelse ville være at overdrive voldsomt. Den manglende træning på vandet kunne ikke godtgøres ved vinterens tør træning, og ømheden i benene var markant. Set i bakspejlet er der en ting jeg ærgrer mig specielt over, nemlig den at jeg ikke gav kroppen fuld restitution i dagene op til stævnet. Det var nok ikke så smart at lege Ninja Warrior og køre hård træning lige op til, det blandet op med kulden er jeg helt sikker på resulterede i manglende overskud i de pressede situationer.

Nivå 30/4 2016Nå men ud på vandet til første sejlads med Starboard Formula 177 og Reflex 7 11.5, en rigtig god kombination der dækker et fint område, kan lyde stort men er det absolut ikke. I første start valgte jeg at starte bagbord sammen med Martin Funch og Brian Røgild, ja vi var de eneste og jeg mår ærligt erkende at det var noget overvældende at se feltet komme bragende ned mod sig, tankerne fløj gennem hovedet “dum beslutning i sæson åbningen” ! Det gik dog godt og jeg kom fint igennem og fik fri luft og havde overskud både på højde og fart. Gamet gik ud på at komme så langt ind i bugten mod land som muligt for at vende og så holde mærket oppe. Det tryk der altid ligger i bugten var der ikke så vi stod parkeret på fløjen. Det lykkedes at komme i gang, men der var man allerede røget fra hero til zero, øv. Sejladsen blev skudt til en Fun sejlads hvilket betyder at den ikke talte så fejltagelsen blev ikke straffet på resultatet.

Tilbage og klar til ny start, nu skulle den være der, helt med frem på linjen og så afsted. Ja det lød godt, og jo jeg var der men ak, rusten og også ude af form i starterne giver ikke et godt afsæt. I stedet for at holde boardet let planende og blive liggende på linjen gik jeg ud af planing mens hele feltet kørte hen over mig så jeg kom aldrig afsted i tide men måtte nøjes med at tage feltets absolut dårligste start. Det kan kun blive bedre og det var lige præcis det der skete med det fine overskud af fart og højde på krydset. Jeg fik hentet en hel del og får godt styr på down winden, ja der er håb forude for på det sidste kryds går det endnu bedre og jeg har nu minimeret skaden væsentligt ved at have sejlet mig tilbage i top 15. Topmærket er nået og klar til vending men ak…. plop og en tur i karret ! Op igen og forsøge at vinde bare en lille smule tilbage inden jeg går i mål. Når man starter elendigt kan man ligeså godt fuldføre elendigheden, og som om det ikke var nok med en tur i baljen, ja så laver jeg også fejl ved sidste mærke som ikke rundes korrekt inden jeg går i mål. Mens jeg står og får pusten, er der en venlig sjæl som gør mig opmærksom på fejlen. Jeg sejler ud og runder mærket for derefter at gå korrekt i mål og fuldføre  – det kostede 6 placeringer og var  elendigheden var komplet.

300416-3-nivaaAnden sejlads blev markant bedre, fin start og godt afsted op mod topmærket med rigtig fin højde og fart. I begge mærkerundinger ligger jeg i top 10 på begge mærkerundinger og det ser rigtig godt ud, men i rundingen på sidste topmærke går jeg helt i stå. Jeg har intet tilbage at pumpe med, jeg kan ikke få fart i skuden og må nøjes med at se frustreret til mens jeg dropper rigtig mange placeringer, øv øv øv…

Dårlig timing at kræfterne stopper, og med en samlet 18 plads som hhv. en 24 og 17 plads giver sluttede jeg som 4 i Grand Master feltet, stor plads til forbedring.

Søndag bød på et par forsøg som endte med at blive skudt af til Fun sejladser, så ingen ændring i det samlede resultat hvor Sebastian Kornum gjorde rent bord med 2 flotte første pladser. Der var mange fine præstationer, specielt værd at nævne er ungdoms sejlerne som nu ikke kun ånder de ældre i nakken, næ nej de har taget føringen, flot indsats.

Det var ikke med de store forventninger til et godt resultat jeg stillede op til weekenden, mål og fokus var mere på at få fundet de punkter der skal arbejdes med op til næste stævne, samt at se om jeg setup mæssigt er på rette kurs. Alt i alt blev mine mål opfyldt, de svage punkter var nemme at identificere og setuppen var lige i skabet så selvom det var et skidt resultat var det en succes.

Tak til Jan Nielsen for de flotte billeder fra stævnet, flere kan ses her.

Resultater fra Nivå stævnet kan findes her.

Leave a Reply

UA-26760889-1