NM I Halmstad

Tilbage efter et par dejlige dage til Formula NM i Halmstad fra d. 6-8 juli på den svenske vestkyst. Det blev desvære kun til en tællende sejlads fredag, og den blev vundet af Vincent Langer fra Tyskland foran Jesper Vesterstrøm, så intet officielt mesterskab med kun en enkelt tællende sejlads.

Stævnet gik over 3 dage, og fredag så forholdene ellers ud til at blive gode, men vinden var ikke helt til at regne med. Ret så hullet og let off shore vind med totalt fladt vand, skulle vise sig at være godt for dem der var let på tå. Banen skulle sejles igennem tre gange, og med sol og varme kom der godt med sved på panden, når der skulle slides og pumpes for at holde batmobilen kørende. Første omgang i første sejlads var en udfordring, specielt downwinden var en pinsel for mig. Jeg gik ud på den rigtige flanke, men jeg formåede ikke at holde den kørende i de ekstremt hullede forhold. Mit opkryds gik ellers fint, rigtig god højde og fin fart, så endnu mere ærgerligt at miste 13 placringer på en enkelt downwind. Jeg tabte mere end jeg fik hentet ind igen på anden og tredie rundes opkryds, og sluttede på en 31. plads – sådan ca midt i feltet.

Vinden havde tiltaget, og jeg var på vej ind for at skifte fra 12.0 til 10.7, men omkring topmærket var vinden igen hullet og kursen gik igen retur mod startlinien. Efter lang tids venten blev anden sejlads endelig startet. Endnu en elendig start i skidt luft fra min side, og med ryggen mod muren skulle der igen kæmpes for at avancere. Vinden var nu droppet betydeligt, og godt jeg ikke havde skiftet, så ville det da have været en endnu større katastrofe. Gik i stå mange gange, og på anden runde var den helt gal på downwinden. Havde selvfølgelig valgt den rigtige side ind i banen, men uanset hvor man var stod man stille, det var det store lotto race. Mens jeg kæmpede med frustration, sved og alt hvad jeg havde tilbage for at pumpe og holde den kørende ude på tredie omgang kom de forløsende to skud. Med sveden haglende ned kunne jeg ånde lettet op, sejladsen var skudt af.

Herefter startede så den lange venten på vind, en aktivitet der kom til at præge både lørdag og søndag. Med kun en enkekt tællende sejlads kom der således ikke et officielt Nordisk Mesterskab i hus, og på baggrund af den ene sejlads i de tricky og hullede forhold bør man ikke udlede det store. Nogle dejlige hygge dage blev det til i godt selskab, bare der havde været en anelse mere og konstant vind.

Vind max: 5,4 m/s
Vind av: 4,0 m/s
Vind retning: Øst
Board: Formula 167 W
Finne: Z F1S–
Mast: Enigma (r/b) 550
Sejl: Reflex III 12.0
Sejl trim: to cm mindre ned end anbefalet
Eyelet: top
Bomhøjde: 157
Trapez: 83
Track: +0,4
GPS max: xx,x knob
GPS distance: xx,x nm
Gpx file: 060812_halmstad.gpx

Leave a Reply

UA-26760889-1