Formula Trimning

Eftermiddagens session blev afsat til test af formula, en tiltrængt opgave da det ikke er ofte jeg er på formula længere, der er jo rig lejlighed til at nyde timerne på vandet sammen med slalom gutterne. Det kommende stævne i Kerteminde er et formula only stævne, så fokus rettes ind.

Trimmet var til at starte med en anelse tungt, det føltes ikke let, men nok mere lidt “draggy”. Jeg skiftede Kashy 70XS finnen ud med min ZE 0S- og det gav pote, føltes en anelse mere frit, lidt mere “slippery” men faktisk godt og hurtigt. Efterfølgende gav jeg sejlet en anelse mere nedhal, 4 mm, og det var her den rigtige følelse kom frem, lækker balance, kontrol og god fart, det virkede rigtig godt.

En enkelt “flyvefisk” blev det også til, og det endda med publikum på. I dyb koncentration blev der pint højde og presset til max da jeg forsøgte at følge Brian. Midt i et pust hvor der ellers var godt styr på det blev jeg airborne. Boarde og besætning røg op af vandet som en bedre flyvefisk, det så imponerende ud, lige op i luften ud for et af de smukke vikingeskibe der var fyldt med folk, så fik de ca. 30 mennesker da noget at se på 🙂

Jeg linede op med Brian, og fartmæssigt var det ikke helt skidt, men der mangler noget højde, så hjem i tænkeboks og arbejde videre med dette.

Vind max: 8,4 m/s
Vind av: 6,9 m/s
Vind retning: Øst Syd Øst
Board: Formula 167W
Finne: Kashy 70XS, ZE 0 S-
Mast: Enigma (r/b) 550
Sejl: Reflex III 10.7
Sejl trim: 10 cm til “U” markeringen
Eyelet: top
Bomhøjde: 158
Trapez: 81,5
Track: 0
GPS max: 27,96 knob
GPS distance: 25,02 nm
Gpx file: 230512_veddelev.gpx

Leave a Reply

UA-26760889-1