Lynæs I Syd

God vind i Syd hører ikke til det vi oplever oftest, men Lynæs fungerer faktisk fint i den retning, og det skulle da også vise sig at blive en rigtig god dag med masser af vind, sol og regn sidst på dagen i store mængder.

Min konge setup består af min iSonic 117 Wide og 8.6, det har været en setup som jeg har kunne være yderst konkurrencedygtig med igennem længere tid, den setup ligger godt på rygraden og spiller rigtig godt sammen.

For nyelig blev Reflex 8.6 dog udskiftet til Reflex II 8.6 – 2011 versionen. Skiftet skulle vise sig ikke at være helt smertefrit, hvor min 2010 version var nem at håndtere, er 2011 versionen væsentlig anderledes. Det betyder at der skal arbejdes med setuppen for at få den gode følelse tilbage. Fair nok at der skal arbejdes når der skiftes setup, og der er jo en række muligheder der skal afdækkes, men udfordringen her er dog at finde fremskridt. Jeg har nu været på vandet en del gange med den, og har hver gang arbejdet med setuppen, dog uden at gøre de store fremskridt, hvilket har været frustrerende.

I dag var frustrationerne store, eder og forbandelser blev fyret af i en kæmpe svada – det var absolut ikke kønt men højt, faktisk så højt at Rørvig Hundested færgen stoppede op og stod stille, bølgerne “frøs” og fuglene holdt op med at kvidre og synge. Hvilken frustration, det måtte bare ud, alt var afprøvet men uden den mindste fremgang i flere dage, så jo jeg var presset, meget presset. At det bare var fortsættelsen fra sidst gjorde det ej heller bedre, men ok, se frem af og se og finde muligheder og løsninger. Der er allerede en del på tegnebrættet nu, så lad os håbe vejret er med os de næste par dage.

Gode oplevelser blev det da til trods alt. At se Oscar i fuld planing ud over stepperne i god kontrol var rigtig dejligt. Han har fået rigtig godt styr på det, og giver den alt han har, jibes  bliver der øvet på, og med den gode indsats han lægger for dagen kommer han langt inden sæsonen er omme, dejligt.

Vind max: 9,7 m/s
Vind av: 8,4 m/s
Vind retning: Syd
Board: iSonic 117W
Finne: Z Fins 44
Mast: Enigma 490
Sejl: Reflex II 8.6
Sejl trim: to cm mindre ned end anbefalet
Eyelet: top
Bomhøjde: 149
Track: -1/2
GPS max: 27,87 knob
GPS distance: 31,53 nm
Gpx file: 180711_lynaes.gpx

Leave a Reply

UA-26760889-1