Formula VM 2010

2010 Formula Worlds top 3 - copyright © Gabriel PalmioliSå er Formula VM 2010 overstået, og jo det er allerede. Normalt plejer VM at ligge i slutningen af den europæiske sæson, og det er da heller ikke mere end ca. 6 måneder siden Steve Allen tog guldet hjem i Santa Pola.

VM blev altså afgjort allerede inden sæsonen er gået igang, lidt bagvendt hvis du spørger mig. I næsten vanlig stil, kunne man fristes til at skrive, tog Antoine Albeau (JP/Neil Pryde) guldet hjem i en opvisning af format. Med 7 første pladser ud af 15 mulige blev konkurrenterne fejet af banen i stor stil. Regerende verdensmester Steve Allen (Starboard/Severne), havde vanskeligt ved at holde trit, og svingende resultater gjorde det svært. Brasilianske Paolo Dos Reis (PD/North) tog anden pladsen hjem og tredie pladsen gik til Ross Williams (Gaastra/Gaastra).

2009 Formula World Champion Steve Allen - copyright © Gabriel PalmioliJeg ved ikke hvornår det sidst er gået så dårligt for Starboard, godt nok er Albeau i særklasse, og hvis vi nu ikke tæller ham med, ja så gik det alligevel dårligt, vel nærmest katastrofalt dårligt. Starboard har i mange år domineret Formula scenen, hver gang et nyt board har forladt fabrikken i Thailand, er det næsten blevet en success, næsten da. Noget ser dog ud til at være gået anderledes denne gang, selvfølgelig er der andre, og flere, konkurrenter om buddet på formula scenen.

JP har med deres version af Mikes Lab L10 (ML) fra San Francisco, nærmere bestemt Berkeley, i Californien allerede taget VM titlen hjem med Albeau. Derudover er der altså et par spændende opkomlinge, specielt PD – Patrik Diethelm. Egentlig er han ikke opkomling, han var manden bag F2’s boards, og specielt Z versionen så ud til at havde fordele i lettere luft.

Hvis man ser på de 5 første pladser efter 15 sejladser, så er der ikke et eneste Starboard HWR, deres 2010 version, med. Det må da kunne kaldes afklapsning for det ellers så successfulde mærke. Retfærdigvis skal det lige siges at der på 5. pladsen er et enkelt Starboard, en 161’er tilbage fra 2007. På sjette pladsen er den første af 3 HWR versioner blandt top 10. Så kommer de også, HWR versionerne, og viser klart at Starboard er det dominerende mærke i Formula, desværre bare ikke det sikkert vindende som vi ellers har set det i det seneste årti.

Micah Buzianis at the 2010 Formula Worlds - copyright © Gabriel PalmioliForuden de nye boards, så var der også nye sejl at spotte, blandt andet Micah Buzianis og Wilhelm Schurmann sejlede med nye NP versioner, sejl som benytter sig af samme koncept som blandt andet Gaastra og Simmer gør i år, nemlig hvor bom enden nærmest går igennem sejlet. Endnu et gammelt design trick taget op og genopfrisket af posen fra sidste årtusinde. Antoine Albeau derimod, ja han benyttede sine gamle RS Racing sejl fra 2007-08.

Vesterstrøm havde vanskeligheder med sine Severne Reflex Formula sejl, ærgerligt, for noget tydede ellers på at han efter at være kommet i gang, fik fundet farten. Med en reduceret sejl garderobe er det vanskeligt at holde fast, og forhåbentlig er det fejl der rettes, før end Severne sender de endelige versioner af Reflex Formula serien på markedet.

En bemærkelsesværdig ting ved dette års VM var ikke kun tidspunktet, men den ekstremt ringe dækning. Det var meget småt med opdateringer, eller billeder i det hele taget. Der kommer enkelte opdateringer igennem, men det er utroligt at der ikke tænkes mere på at promovere sporten ved hjælp af de muligheder som internet og teknologi ellers tilbyder i stor stil.

Er der grund til panik hos Starboard på baggrund af dette VM ? Nej ikke helt, men det burde da kunne give næring til diskussion om hvorvidt det er det rette man gør, når nu det nyeste skud på stammen end ikke  er blandt de dominerende.

Er der grund til panik for afvikling af Formula VM eller andre arrangementer ? Ja det er der så længe at man ikke engang fra klasse organisationen har fokus på at sælge varen betydeligt bedre.

Top 20 efter 15 sejladser

1 FRA 192 Antoine Albeau JP
2 BRA3333 Paulo Dos Reis PD
3 GBR83 Ross Williams Gaastra Vapor
4 NED 52 Casper Bouman F2 Z
5 POL11 Pawel Hlavaty Starboard 161
6 AUS 0 Steve Allen Starboard HWR
7 POL 126 P. Miarczynski Starboard 161
8 ITA 4 A. Menegatti Starboard HWR
9 FRA 531 Nic Warembourg JP
10 BRA999 W. Schurmann Starboard HWR
11 POL 10 W. Brzozowski Starboard HWR
12 FRA86 Damien Le Guen JP
13 BRA50 Gabriel Browne Starboard HWR
14 ISR 1 Arnon Dagan Gaastra Vapor
15 ARG 3 G. Costa Hoevel Exocet Warp 100
16 USA 34 Micah Buzianis JP
17 POL25 H. Mokrzycki Starboard HWR
18 POR 5 Miguel Martinho Starboard HWR
19 FRA 752 A. Cousin Starboard HWR
20 NED 13 Dennis Littel PD

Leave a Reply

UA-26760889-1