Fantastisk Aftentur

Kort over Kikhavn - Hundested - Lynæs - RørvigJa intet mindre blev det til, nemlig en helt fantastisk aftentur på næsten 3 timer i konge forhold. Var lidt udfordrende til tider, men hvad, man får så meget igen. Det havde selvfølgelig været ideelt med wave udstyret, bølgerne og vinden var kraftig, men jeg havde kun mit slalom grej med. Udfordringen blev taget op, og det var fedt at fyre den af på åbent hav med store rullende kasser længere ude, og en brænding der byggede  mere og mere op, herligt.

Vi målte 15,5 m/s i gennemsnit og 16,8 m/s i stødene, så der var rigeligt at se til. Efter lidt finjustering af setuppen, rykkede mastefoden 3/4 cm frem foran midten, spillede tingene rigtig godt sammen. Når det er muligt, skal jeg lige prøve at flytte de bageste fodstropper fra den bageste “speed” position, til midten som skulle give mere kontrol, og dernæst gå tilbage med masteforden i midten. Lad os se om det ikke giver lidt mere kontrol, specielt når man bliver airborne.

Inden vi kom på vandet i Kikhavn, blev der kørt lidt rundt og ledt efter vind, den var der simpelthen ikke. Godt nok havde “Farumsvæsenet” meldt at den skulle tiltage kraftigt, men der var ikke rigtig tegn på bedring. Vi tøffede til Lynæs hvor det ikke så specielt lovende ud, gråt og ret så stille. Den køren rundt og leden efter vind, vækkede minder frem fra forrige århundrede, ja faktisk årtusinde – lyder også bedre 😉 Det var helt tilbage den gang i 80’erne, hvor vi uden mobil telefon og elektroniske medier, ofte kørte forgæves, og endte med at få mere tid på stranden end i dag. Fede minder om en god tid.

Langsomt begyndte vinden at tiltage, så det blev besluttet at tage retur og hente mit grej som lå i Kikhavn, og så dernæst retur. Tilbage i Kikhavn så vinden dog ud til at være perfekt, og Paul var stemt for vi blev, det viste sig at være en god beslutning, for ifølge John og Peter, havde der været kraftig regn og meget springenede vind i Lynæs. Vi endte med at have yderst stabile og kraftige forhold som holdt ved i flere timer, utroligt at der kan være så stor forskel inden for et meget lille område. Ja hvor heldig kan man være, en helt fantastisk aften.

Vind max: 16,8 m/s
Vind av: 15,5 m/s
Vind retning: Vest
Board: iSonic 86
Finne: Deboichet SL2 34 & 32
Sejl: CR 5.6
Sejl trim: en cm mere ned end anbefalet
GPS max: 28,2
GPS distance: 16,3 nm
Gpx file: 200709_kikhavn.gpx

Leave a Reply

UA-26760889-1