Endnu Mere Power

I dag bød på endnu mere vind end i går, fra lidt før frokost skulle vinden øge kraftigt og hen ad eftermiddagen skulle den toppe omkring stormstyrke. Et par friske gutter var samlet for at udfordre elementerne og trodse vindforholdene. Til at starte med så det egentlig rimelig humant ud, faktisk tæt på de samme forhold som vi sejlede under i går, så valget faldt meget naturligt på Code Red 5.1’eren igen. Utroligt at den allerede har været i aktion 2 gange i denne sæson, sidste år skete det kun en enkelt, og året før selt ikke.

Vinden var som man kan forestille sig det utrolig kraftig, bølgerne voksede, og der var ikke lant imellem dem. Jeg valgte at tage min iSonic Speed Special W53 i brug, ikke fordi jeg ville kunne sætte rekorder i de forhold, men mest fordi dens størrelse ville hjælpe med at jeg blev på vandet og ikke blev airborne.

Finne skulle så være noget småt, og jubii min nye speedfinne skulle da i aktion. Dumt valg, der var jo simpelthen for meget urolig sø, en sådan finne skal have langt mere fladt vand end tilfældet var i dag. Så lærte jeg da også lidt i dag.

Ud kom jeg da, kønt var det absolut ikke, men jeg fik en meget klar prøve på hvor stærke naturens kræfter egentlig er. Efter et par ture og en del tid i baljen, blev jeg nød til at give op sammen med den resterende flok, jo vores overmand var helt sikkert kommet forbi i dag. Nikolaj Kruppa nåede ikke at stoppe i tide, han blev i et styrt slynget kraftigt ind mod masten, hvilket efter en tur forbi skadestuen viste sig at være brækket ribben og en del knubs. Der blev målt 19 m/s i gennemsnit inde på molen, og 26  m/s i stødene, billedet er dog taget på et andet tidspunkt.

En spændende oplevelse var det i hvert fald, men jeg syntes nu ikke jeg var helt mæt endnu, så på vejen hjem blev det aftalt at køre forbi hullet i Sydhavnen hos SWC. Meget kraftig stødende vind i direkte fralandsvind, ikke umiddelbart de bedste forhold, men det skulle vise sig meget anderledes.

Efter den sædvanlige nølen med valg af sejlstørrelse, faldt valget på min Reflex 5.6 og iSonic 86 armeret med en Canefire 32. Det skulle vise sig at være en rigtig god setup, omend mere end rigeligt til tider. Efter lidt fintrimning gik det fint, og Jens, Martin og jeg fik et par rigtig gode timer på vandet, rigtig dejligt at få den fyret godt af, herligt.

Tak for billede fra Hullet til Martin Svej.

Setup & data fra Hullet:
Vind max: 20,3 m/s
Vind av: 16,8 m/s
Vind retning: Vest
Board: iSonic 86
Finne: Vector Canefire 32
Mast: Enigma 370
Sejl: Reflex 5.6
Sejl trim: 1 cm mere ned end anbefalet
Eyelet: top
Bomhøjde: 136
Track: +1
GPS max: 35,64 knob
GPS distance: 26,1 nm
Gpx file: 080411_hullet.gpx

Setup & data fra Veddelev:
Vind max: 26,6 m/s
Vind av: 19,4 m/s
Vind retning: Vest
Board: iSonic W53
Finne: Vector Delta 25
Mast: Enigma 370
Sejl: Code Red 5.1
Sejl trim: 1 cm mere ned end anbefalet
Eyelet: bottom
Bomhøjde: 136
Track: 0
GPS max: 31,2 knob
GPS distance: 2,1 nm
Gpx file: 080411_veddelev.gpx

Leave a Reply

UA-26760889-1