En Lidt Underlig Dag

Vinden i Lynæs 26/5 2009Kender du det med at sidde med en lidt underlig fornemmelse, ikke at være sikker på om det egentlig var godt eller skidt at være på vandet, sådan lidt ligesom “fugl eller fisk” – hverken eller ? Ja sådan en dag var det i dag, en af den type der er udefinerbar, næsten uanset hvorledes man forsøger at vende og dreje dagen.

Det startede ellers meget godt, super god udsigt med 8-10 m/s frem til kl 12, dernæst 10-12 m/s for så at tiltage til 12-14 m/s. Godt nok fra SØ retning, men det skulle der jo heller ikke være noget problem i, vinden var der jo. Så målet var at være klar kl 12, men vinden lagde sig fuldstændigt lige omkring frokost, luften gik simpelthen ud af ballonen ! Det kunne bare ikke passe, en ting er DMI’s varslinger, de holder sjældent, men Farvandsvæsenets udsigter plejer at være særdeles pålidelige.

Så væk var vinden, til gengæld kom den dog så igen, stille og roligt byggede den sig op, og med den varslede mængde vind gik jeg på vandet med min 6.7’er, den plejer jo at være rigtig god op til en god mængde vind, godt nok ca en time senere end varslet, men ok der var jo vind.

Valget af finne skulle vise sig at være helt forkert, den Vector Rockit 30 som jeg var sikker på ville være et formidabelt våben, fik jeg aldrig til at fungere efter hensigten. Problemet var egentlig ikke at jeg ikke havde bid i finnen, der til var der fin vind og pres på. Jeg havde massive spin out problemer, specielt når jeg gik meget dybt for fuld skrald. Netop dette kunne tyde på at finnen var for lille, men til det sejl burde der være pres nok på for at holde den kørende. Der skal arbejdes lidt mere med trimmet.

Efter en times tid tiltog vinden kraftigt, jeg var totalt overpowered med 6.7’eren, og måtte haste ind og rigge ned til noget mindre. Min Code Red 5.6 blev gjort klar, og for at være sikker på at det ikke kun skyldtes sejl størrelsen, gik jeg ud igen med samme finne. Fuld skrald på igen ned gennem bølgedalene, og der kunne nu virkelig accelereres fint. Desværre var det stadig med stor usikkerhed fra finnen, og det ødelagde oplevelsen meget ikke at have ordentlig og konstant kontrol pga en finne der sporadisk gengældede med en gang spin out. Ind igen, fandt min Deboichet SL2 32 frem og gik dernæst ud med den, dejlig sikker følelse, dog ikke nær så hurtig, men sikkerheden selv.

Med et skete det igen, luften gik simpelthen ud af ballonen for anden gang i dag, og det en time tidligere end varslet, æv ! Det er heldigvis sjældent at Farvandsvæsenets udsigter ikke holder 100%, og med et par timer på vandet med rigtig god vind, ja så kan man vel ikke tillade sig at klage helt.

Vind max: 16,3 m/s
Vind av: 11,2 m/s
Vind retning: Syd Øst
Board: iSonic 87
Finne: Vector Rocket 30, Deboichet SL2 32
Sejl: CR 6.7 & CR 5.8
Sejl trim: en halv cm mere ned end anbefalet
GPS max: 33,3
GPS distance: 14,4 nm
Gpx file: 260509_lynaes.gpx
link to www.gps-speedsurfing.com data

Leave a Reply

UA-26760889-1