En God Fredag På Vandet

Vinden i Lynæs 22/5 2009En god fridag på en fredag med vind og høj sol, afgang til Lynæs og ud på havet for at nyde forholdene. Da jeg ankom var der lidt hektisk aktivitet med at få rigget til, hvilket bare betød at det gik endnu langsommere for mig, der er travlt nok i hverdagen med masser af deadlines, så på en fridag skulle det lave gear nydes. Kaptajnen ankom efter at være sluppet for den fælles aftale som konen var sikker på de havde, lidt krise, men til stor morskab for os andre, mens forståelsen og  hyggen bredte sig.

Mit favorit våben, nemlig iSonic 101, med min Severne Code Red 6.7 belv rigget til, og da vinden så ud til at være ret så stabil ville jeg teste en finne som jeg hidtil ikke har fået afprøvet rigtigt, nemlig min Tectonics Falcon F1 34 cm. Det viste sig at være en lige i øjet setup, super god og “løs” setup der bare spillede, kunne godt holde lidt højde og komme op til sejlrenden og fyre den godt af i den konstante vind der næsten altid er der. Det var en super god oevrraskelse at det spillede så behageligt.

Ommkring 14:30 droppede vinden lidt, og blandet op med en masse huller blev det lige lovligt krævende at sejle på 101’eren med en 6.7’er. Vinden var lidt mere konstant længere ude, men at komme der ud, og så retur, var yderst krævende og faktisk lidt risikabelt, hvilket Kenneth beviste da han ikke kunne holde højde, og endte i fin stil med at måtte kaste fortøjninger i havnen. De andre gik ind, samme gjorde jeg, men kun kortvarigt.

Jeg havde taget min iSonic 122’er med, og mon ikke det lige var “våbnet” der kunne sættes ind nu ? Tanken var ikke at skifte rig og bruge tid på det, men bruge samme setup og så bare ud igen. Monterede min Vector Canefire 42, og så ud igen, denne gang med 122’eren. Det spillede bare lækkert, jeg havde lidt overvejelser om hvorvidt den lige ville være en lidt for stor mundfuld når man ramte den noget kraftigere vind og bølger længere ude, men det gav ingen problemer overhovedet. Tværtimod, alle mine bekymringer blev gjort til skamme, at sejle på 122’eren var fuldstændig identisk med et mindre board som f.eks. 101’eren. Håndteringen var utrolig let, der var fed kontrol og en lækker afbalanceret hed i det. Efter en god times sejlads blev min 6.7’er lige lovlig lille. Det var dog en fed følelse jeg havde, et lækker lækkert board, nok det board med den bedste handling jeg har prøvet, så en super positiv overraskelse. Jeg er sikker på at jeg med en noget større rig som f.eks 7.5 eller 8.3 havde haft en mere optimal setup, og jeg havde kunne få endnu mere fart ud af boardet, og dermed udnytte det fulde potentiale af boardet. Et board jeg fremover vil benytte mig væsentligt mere af, et stort stort plus!

Vind max: 13,0 m/s
Vind av: 10,1 m/s
Vind retning: Vest
Board: iSonic 101
Finne: Tectonics Falcon F1 34
Sejl: CR 6.7
Sejl trim: som anbefalet
GPS max: 30,6
GPS distance: 24,5 nm
Gpx file: 220509_lynaes.gpx

Vind max: 10,0 m/s
Vind av: 7,5 m/s
Vind retning: Vest
Board: iSonic 122
Finne: Vector Canefire 42
Sejl: CR 6.7
Sejl trim: som anbefalet
Gpx file: 220509_lynaes_isonic122.gpx

Leave a Reply

UA-26760889-1