Herlig Eftermiddag I Tisvilde

Stranden i TisvildeEn herlig, smuk og tæt ved perfekt eftermiddag i Tisvilde, god vind, lunt og solrigt. Jeg målte 7,8 m/s i gennemsnit fra omkring Vest Nord Vest, hvilket i Tisvilde er ensbetydende med næsten sideshore. Det virkede i hvertfald rigtig godt, og efter som vinden tiltog i løbet af eftermiddagen, var der gode forhold til om aftenen også.

Fjodrejerne fra Veddelev kunne man kalde os, Jens, Ole og undertegnede, nød de gode forhold i Tisvilde sammen med “Pro” sejlerne, og vi fik da klø og ikke mindst set at man skal holde pauser ofte.

Vi fik dog sejlet en masse, og længere ude var der fine dønninger, og selv henne omkring molen var bølgerne rigtig fine til at jibe nedad. Min setup sad næsten lige fra start i øjet, der skulle kun justeres en anelse, og hver gang blev resultatet bedre. Jeg gik en anelse “kold” midt i det hele, havde ikke fået spist ordenligt inden, og for en gang skyld havde jeg ikke hverken bananer eller andet med til at give energi. Det er utroligt så meget det har af betydning at løbe tør for energi, men fint at opleve det nu her, så det ikke sker igen på et mere kritisk tidspunkt.

Setup mæssigt baksede jeg en del med bomhøjden, synes det var svært at få bommen til at sidde ordentlig fast, så den ikke rutschede ned. Satte den selvfølgelig op igen, men endte med den røg 3 cm lavere ned end den burde. Det gav jo fin kontrol, men ikke så smart når jeg gerne ville have statiske forhold under test.

En herlig dag på vandet blev afsluttet sent med at vi gik ud og spiste og hyggede – herligt!

Billedet er Copyright Thomas Rene Sidor.

Vind max: 8,3 m/s
Vind av: 7,8 m/s
Vind retning: Vest Nord Vest
Board: iSonic 121
Finne: F4 D2 46, F4 D2 44
Sejl: Reflex 8.6
Sejl trim: to cm mindre ned end anbefalet
Eyelet: top
Track: -1
GPS max: 29,4 knob
GPS distance: 42,5 nm
Gpx file: 300610_tisvilde.gpx

Leave a Reply

UA-26760889-1