Choppy Lynæs

Vinden i Lynæs 28/5 2009Der var lagt op til masser af vind og gode speed sessions for hele torsdagen. Der var god vind stort set over hele Sjælland fra NV, så der kunne vælges frit fra alle hylder, wave, slalom, speed osv. Med vinden kommende fra NV og en del vand i fjorden, var Lynæs et oplagt sted for en gang god speed, så forventningerne var store til at der kunne sættes god tophastighed, og måske endda ny personlig rekord.

Som titlen for dagens session antyder, var der rigtig meget shop, faktisk så meget chop at det var nærmest umuligt at få noget som helst brugbart ud af det. Det var så slemt at det mest af alt mindede om en hæftig pukkelpiste, hvor man giver den max gas lige ned over, mens man forsøger at holde tungen lige i munden. En vigtig ting er at huske at slå samtlige tanker fra, ikke noget med at tvivle. Lykkedes det ? Nej ikke helt desværre, jeg har desværre lidt for mange tanker over konsekvenserne endnu, og disse var blandt andet med til at sætte lidt begrænsninger, så der blev ikke lukket helt af og ned under pustene.

Vinden i Lynæs 28/5 2009Det blev min Core Red 5.6 som blev luftet først. I forhold til de andre der var ude, var den lige nummeret større, men den viste sig faktisk at være passende da jeg kom på vandet. Dog viste det sig at vinden gradvist øgede, alt imens choppen blev pisket grundigt op var vinden meget kraftig og tiltagende fra NV. Det var nu ekstremt choppy, og yderst svært at få et ordentligt run med godt tilløb fra en brugbar vinkel, hvilket resulterede i at det kun ganske få gange lykkedes at sætte gode hastigheder.

Jeg forsøgte denne gang at benytte min Tectonics Falcon F1 28, men den skulle vise sig at være ligeså ustabil som min Vector Rockit 30 som ejg benyttede mig af i tirsdags. Så efetr en del justeringer og mere tiltagende vind, besluttede jeg mig for at skifte til 5.1’eren. Jeg gik ud med samme finne, og havde samme dårlige resultat, så ind igen og skifte til min gode og sikre Deboichet SL2 30, den styrede mig sikekrt afsted. Senere forsøgte jeg mig med en Select Elite S07 Speed finne, den viste sig at være rigtig god, og extremt hurtig accelererende og stabil, en rigtig god oplevelse.

Det blev til en rigtig spændende og ikke mindst lærerig dag på vandet i de krævende forhold. Mit udgangspunkt med dette spot blev langt fra indfriet, og jeg er sikekr på at Veddelev sikkert ville have været et bedre alternativ.

Vind max: 19,1 m/s
Vind av: 16,0 m/s
Vind retning: Nord Vest
Board: iSonic 87
Finne: Tectonics Falcon F1 28, Deboichet SL2 30, Select Elite S07 Speed
Sejl: CR 5.8 & CR 5.1
Sejl trim: en halv cm mere ned end anbefalet
GPS max: 35,2
GPS distance: 22,0 nm
Gpx file: 280509_lynaes.gpx
link to www.gps-speedsurfing.com data

Leave a Reply

UA-26760889-1