Fantastisk Aften I Veddelev

Lineup i Veddelev 2/6 2009Efter en del usikkerhed om afgangstidspunkt, og ikke mindst logistik delen, kom vi endelig afsted mod Veddelev for at få sejlet et par timer efter arbejde, hvilket jo egentlig er et stykke tid siden vi har gjort. Hmmm… alle de valg, ville vinden holde ? Var der nok ? Hvad skulle man tage med ? Der var lovet tiltagende vind fra NNV mellem 8-10 m/s, det sædvanlige spørgsmål er jo så bare, er der også den vind de lover ?

Jumjum, nogle gange er det vanskeligt at vælge, nå men spring ud i det, iSonic 101 og 122 blev pakket samt sejl osv. Men… måske holder vinden ikke ? Så Fomulaen skulle måske også med ? Nej, så må det altså bare prøves med en stor slalom setup hvis vinden er i underkanten.

Vinden i Veddelev 2/6 2009Vinden i underkanten ? Tag lige og ret det til! Der var intet i underkanten, Veddelev viste tværtimod i overkanten til det udstyr jeg havde pakket. Pladsen summede af aktivitet, folk riggede til, mens andre hastede på vandet for at nyde den perfekte vind. De hurtige drenge som Jesper Orth, Nikolaj Kruppa og Kiani lå alle med sejl på omkring 6.2 – 6.3, mens Martin Tangø havde rigget en 7.5’er! Mit valg var rimelig enkelt, det blev til min 5.6’er, og så selvfølgelig min 101’er, hvem der dog bare havde taget det mindre slalom board med, men jeg regnede jo slet ikke med så fine vind forhold.

Ude på vandet skulle der lige tilpasses lidt, og efterhånden fik jeg setuppen til at fungere rigtig godt, og kunne få meget ud af at følge de andre, det var tæt og hurtigt. For mit vedkommende var det fint med 5.6’eren, der var god hastighed i den, og den var nem at kontrollere. Boardet var ikke det rette til denne setup, det var lige i overkanten, og jeg kunne da også se at de andre med deres 86’ere havde det noget nemmere med at kontrollere boardet i de ret så kraftige vindpust, jeg havde til tider en hel del luft under mig.

I pauserne brugte Paul tiden på at skyde en masse billeder af. Det var godt nok lidt vanskeligt at tage billeder pga det sene aftenlys, og ikke mindst modlys, men det er dog lykkedes ret så godt. De ser fede ud, og det er dejligt at se sig selv for en gang skyld, godt at bruge til at rette til og forbedre stance mm. Det har godt nok taget pokkers lang tid at at editere billederne, timer som kunne have været brugt på vandet, men hvad, det ser jo godt ud. Sus forbi galleriet og døm selv.

Det var dejlig lunt, vinden var for en gang skyld lun, og der kunne sejles i kort ærmet dragt, og den var god og kraftig, så det var bare om at blive ved. Omkring kl 21 var der linet op med grill pølser inde på land, lige hvad man trængte til ovenpå et par gode timer på vandet, rigtig hyggeligt.

Skawbo & Co disker op i VeddelevDet er yderst sjælden at vi er i Veddelev, egentlig for dårligt, da området jo er helt perfekt, og der plejer altid at være en del andre på vandet også. Grunden til at turene normalt går Nord over er vel den, at det er næsten lige så hurtigt for os, og så er det rigtig velkendt farvand. Jeg kunne godt forestille mig at det vil ændre sig en del frmover, det var en super positiv overraskelse at få så gode forhold på vandet en aften efter arbejde, dejligt.

Suveræn oplevelse i dejlige forhold.

Vind max: 15,8 m/s
Vind av: 13,3 m/s
Vind retning: NNV
Board: iSonic 101
Finne: Tectonics Falcon F1 34
Sejl: CR 5.6
Sejl trim: som anbefalet
GPS max: 30,4
GPS distance: 29,9 nm
Gpx file: 020609_veddelev.gpx

Leave a Reply

UA-26760889-1