Waterz Downwind Race

Starten ved Waterz 11/9 2010Endelig, ja endelig blev det dagen hvor mere end 250 deltagere skulle sendes afsted ud over Ringkøbing Fjord til det største vand sports arrangement i nyere tid i Danmark. Det var et imponerende syn, specielt i luften må jeg erkende, men også på vandet, hvor flere hundrede windsurfere havde linet op til start. Min start var sådan la la, jeg fik absolut ikke startet ordentligt, og var da også omkring 3-400 meter efter vennerne. Det første ben var langt, jeg var næsten sikker på de havde lavet om på banen, at den ikke var som en omvendt Z, men direkte fra Hvide Sande til Ringkøbing.

Sådan var det nu ikke. Sigtbarheden var ekstremt ringe, og det var umuligt at se mærket fra starten. Derfor havde arrangørerne ladet en 600 HK motorbåd være hare, og lede os afsted. Sjovt at blive guidet ud i intetheden. Efter godt og vel 8 kilometers sejlads, kom mærket endeligt til syne, hvilken lettelse. Vesntre ben var ved at syre til, og håndstillingen blev skiftet mange gange, så det var med stor glæde der skulle jibes, så andre muskler kunne overtage.

Som skrevet var første ben langt, derudover var der rigtig god vind. Jeg valgte min iSonic 121 om min Reflex 8.6, og det var altså lidt af en mundfuld at håndtere. Jo jo, Albeau havde 9.5 på, men han er jo også lidt af en kolos i forhold til mine sølle 80 kilo. Til sammenligning kan også nævnes, at Albeau havde en gennemsnitsfart på ca 59 km/t – hvor min gennemsnitsfart lå lige omkring 45 km/t, lidt af en forskel. Brian Røgild og en hel del af de andre snitter havde valgt 7.5/7.8 og deres iSonic 111, så ok at jeg havde noget at holde i på de ca 20 kilometer som downwinderen var. Jeg var til tider så presset, at jeg blev nød til at fokusere på den næste bølge, og så den næste, og så den næste osv osv. Det lykkedes fint, det var ikke de smukkeste mærkerundinger, men de blev sat uden at det kostede dyrt. Ude foran tog Albeau sig af første pladsen, mens Kasper Juul lavede en rigtig god indsats, og tog anden pladsen hjem foran Andrea Cucchi.

Det var dog lige ved at gå galt ved andet mærke. Jeg havde en nordmand forna, Bjørn Rune og en anden kiter nede til luv, og et mærke der skulle rundes. Strategien var at have god plads, jibe sikkert og roligt. Det gik også fint, men Anders så sin chance for at tage den indenom, og den gik ikke, der var ikke plads nok med kitere og jeg på styrbord på vej ud af mærket. Midt i det hele gik kiteren lige foran mig ned, men mindre end 2 meter imellem ham og jeg skulle der handles hurtigt for ikke at blive viklet ind i hans spind. Det lykkedes, og kursen blev sat mod mål, et godt ben hvor jeg havde lidt mere overskud end tidligere. Det lykkedees mig at avancere et par pladser, og holde kiterne bag ved. Jeg kom således i mål før den første kiter, Bjørn Rune.

Sikkert i mål følte jeg tilfredshed med sejladsen, jeg syntes det så godt ud, der var ikke voldsomt mange sejlere inde endnu, så hvis det var gået godt var jeg nok i top 30-40, hvilket var bedre end min målsætning. Det skulle dog vise sig at blive endnu bedre, jeg sluttede nemlig på 20. pladsen blandt windsurferne, og da de 3 juniorer, Sebastian, Danni og Christian Justensen var inde før mig, og jeg havde kiterne bag mig, blev det til en samlet 23. plads ud af de 250-280 deltagere, hvilket jeg var mere end tilfreds med. Os der boede sammen, fik alle nogle gode resultater, nogle var mere tilfredse end andre, men jeg synes alle præsterede flot, specielt Søren, aka farfar, som med en 19. plads tog sig af det interne opgør – 11 sekunder hurtigere end undertegnede, flot gået.

Det var en fed oplevelse at sejle med, jeg turde ikke se mig tilbage en eneste gang, jeg havde så meget at se til undervejs, og det var absolut ikke det bedste løb hastigheds mæssigt jeg har begivet mig ud i, men nok det sikreste og med den mest konservative setup. Det var en fantastisk følelse i kroppen da jeg efter små 26 minutter gik i mål lige Syd for Ringkøbing, og det før kiterne!

Super arrangement, rigtig god bane, herlige oplevelser, og varme anbefalinger til alle om at deltage næste år, de 26 minutter var hele turen til Vestkysten værd.

TV reportager fra Waterz kan ses her, og her

Billeder fra Waterz downwinderen kan ses her

Waterz resultater kan ses her

En af de næste par dage vil der på bloggen her blive lagt en samling af gps tracks ud, endvidere vil der være en alternativ resultatliste med navne på andre end top ti.

Vind max: 10,3 m/s
Vind av: 8,3 m/s
Vind retning: Syd
Board: iSonic 121
Finne: F4 D2 44
Mast: Red Line 490
Sejl: Reflex 8.6
Sejl trim: to cm mindre ned end anbefalet
Eyelet: bottom
Bomhøjde: 138
Track: recommended
GPS max: 27,76 knob
GPS distance: 39,95 nm
Gpx file: 110910_waterz.gpx

Leave a Reply

UA-26760889-1