Træningslejr I Nivå – Dag 2

Træningslejr I Nivå - tacks & jibesAnden dag af Formula træningslejeren havde en mindre favorabel udsigt til gode vindforhold, men det skulle vise sig ikke helt at holde stik. Rent faktisk havde vi mere, og ikke mindst mere stabil vind, end i går. Forholdene i dag passede mig rigtig godt, og jeg syntes at de kampe som gav mig modstand i den lette og springende luft, var væsentlig nemmere at vinde i dag i de mere stabile forhold, dejligt. Formiddagen gik med at vi blev høvlet igennem på banen mange mange gange. Hver gang med et forskelligt mål, f.eks intensivering af jibes og tacks.

Mine tacks var egentlig ikke så ringe som udgangspunkt syntes jeg, men jeg fik dog alligevel rettet dem godt til, og fik rimelig godt styr på fod stilling og handling, hvilket gav et mærkbart resultat i en væsentlig hurtigere tack. Godt var det også at få lært en god trænings metode, og så er det om at sikre at jeg hver gang jeg er på vandet lægger en del pas ind til træning af tacks.

Efter træning af tacks og jibes, og vi fik lavet rigtig mange af dem, den sidste tur på banen var opgaven at lave 10 tacks på kryds benet, og tilsvarende 10 jibes inden mållinien. Pheew det var hårdt, banen var ultra kort, så der blev stort set tacket hele tiden, rundt og i fart, og så i gang med næste tack. Op og runde topmærket, så i gang med de 10 jibes, efter den syvende var jeg totalt udkørt, så det var godt med en frokost pause. I pausen kom spørgsmålet fra Jesper om hvorfor jeg havde fået den opgave at sætte henholdsvis 10 tacks ig 10 jibes ? Æhh jo.. tænkte det måtte være noget med trænings sekvens, og at jeg får mere ud af det, ikke ? Ikke helt var Jespers svar, der var brug for at køre dig træt så vi kunne få en frokost pause! Træt var jeg, og det passede perfekt med en frokostpause efter de mange mange vendinger og tilsvarende jibes.

Efter frokost var det på vandet igen, denne gang til start træning. Vi fik kørt et hav af starter, i starten var det ikke et kønt syn, men det blev bedre og bedre i og med vi blev mere presset og fik lært at gennemskue hvor fordelene var i starten. Alt i alt kom vi vel igennem en 25 starter inden vi godt trætte returnerede til land.

Træningslejr I Nivå - TuningGodt matte fik vi gennemgået teori, og til sidst afsluttede vi med at gennemgå forskellige trim settings på vores setup. Der var lidt der kunne forbedres, og specielt camber rotation var noget jeg skulle få set nærmere på inden næste weekend.

Endnu en god og givende træningslejr, det var rigtig fedt at være med og få lært en masse nye ting, få grundig vejledning og ikke mindst møde andre og udveksle erfaringer. Jeg vil opfordre andre til at deltage næste gang chancen byder sig, der er plads til alle, og specielt hvis man har udstyret og ikke mindst lysten til Formula.

En god afslutning på træningslejeren, og jeg sidder nu med en rigtig god følelse i kroppen, en blanding af tilfredshed, ømhed og træthed.

Vind max: 8,2 m/s
Vind av: 7,0 m/s
Vind retning: Vest
Board: Formula HWR
Finne: VMG K73
Mast: Red Line 550
Sejl: Reflex 11.0
Sejl trim: to cm mindre ned end anbefalet
Eyelet: top
Bomhøjde:
Track: 0
GPS max: 24,7 knob
GPS distance: 26,5 nm
Gpx file: 220810_nivaa.gpx

Leave a Reply

UA-26760889-1