Tid Til Reparation

Operation 241012 CageSå er valget truffet, trods en god indsats fra min fysioterapeut, masser af målrettede øvelser og gode råd og anbefalinger fra venner, ja så er det desværre ikke lykkedes at få vendt min smerte i nakken og summen i hænderne. Jeg kontaktede derfor den læge på Center for Rygkirurgi som stillede diagnosen – Cervikal discusprolaps  på C 6/7 med dobbelt rodpåvirkning efter en MR scanning. Kort fortalt var der to muligheder, at få det ordnet via operation eller lade det være og så langsomt miste mere og mere styrke i armene og samtidig bibeholde den snurrende fornemmelse i fingrene. Styrken mistes da nerverne klemmes og impulserne derfor ikke sendes ud så musklerne aktiveres.

Mini FrankensteinHvis jeg var domino eller skak spiller kunne jeg måske klare den med løsning et, så det blev derfor for den kirurgiske løsning. Løsningen indebærer at man åbner på forsiden af halsen, går ned mod ryggen, sætter skruer i og laver en omvendt skruetvinge så ryghvirvlerne skubbes fra hinanden og holdes adskilt og man således kan komme ind og tage discus ud. Når den så er ude, så fjerner man en del omkring de “kanaler” hvor nervebanerne går ud, således fjernes et muligt tryk her fra også. Der skrabes knoglemasse af som efterfølgende lægges ind i midten af den Cage som sættes ind i stedet for discus, meningen er at selve leddet med tiden bliver stift.

Den Cage man sætter ind minder om en Lego klods – en af de små kvadratiske, den er 14 x 17 mm og 5 mm høj. Efter en operation på ca. 2 timer lukkes det hele af, og den efterfølgende dag blev jeg sendt hjem med udsigten ti lat kunne komme på vandet igen inden jul! Lad os se om jeg når det, jeg krydser fingre.

3 Responses to “Tid Til Reparation”

 1. john seehuusen says:

  Hej Henrik.

  Sikke noget lort :-)Du ønskes god bedring og håber at du snart kan komme på vandet igen.

  Hilsen John ex-lynæs.

 2. claus (falconi) says:

  Hej Henrik, god bedring!

  Bedre at have et stift led, selvom en operation aldrig er noget let valg.. Vi ses på vandet, god vind!

  Hilsen Claus

  (købte nogle NP trapez-snorer af dig ved Ø-GP Orø)

 3. Henrik says:

  Hej John og Claus, tak for hilsenerne og dejligt at høre fra jer.

  Det er heldigvis gået rigtig godt, og jeg kan igen nyde timerne på vandet.

  Vi ses på vandet 🙂

Leave a Reply

UA-26760889-1