Slalom DM Hvide Sande – Dag 2

Der var lagt op til god action i dag med vind fra Syd Vest og mellem 8-10 m/s, bedst fra omkring middgastid og frem. Så det var om at gå i gang med at rigge, både stort og småt skulle være klart til at blive sat ind, store sejl til tidligt på dagen og de mindre en del senere. Grundet vindretningen blev banen lagt et stykke ude, og med 5 mærkerundinger ville det blive den mest udfordrende i årevis i DK.

De 4 år jeg har været med erindrer jeg kun 3 mærkerundinger, så denne gang ville der være væsentlig mere fokus på jibe teknik frem for hastighed, men lige for alle.

Vi var på standby et godt stykke tid, vinden var ikke helt med på at indfri udsigten. Efter frokost så det dog en anelse mere lyst ud, og vi blev sendt på vandet.

Der var fint tryk på, når man sejlede med stor setup, men desværre var vinden ikke med os og svingede meget. Efter en del venten blev starten sat i gang, dog til en Fun sejlads – en ikke tællende sejlads. Der var en anelse usikkerhed om afviklingen, så en del fra heat 2 startede sammen med heat 1, og de havde travlt, faktisk så travlt at op til flere lavede en mere end fantastisk start, nok mere den type af start man kalder for en tyvstart.

Afsted kom vi, og ikke alle havde opfattet at det var en Fun sejlads, så frustrationerne kom til udtryk for et par stykker. Min sejlads gik fint, jeg sejlede med samme setup som i går til downwind racet, dvs. med min 9.7’er og 117 Wide, en setup der faktisk fungerer overraskende godt i de lette forhold.

Der blev ikke et officielt resultat af sejladsen, så ved hjælp af min egen tælling endte jeg på en 7-8 plads, helt ok taget et par tyvstarter i betragtning. Selvfølgelig var forholdene jo yderst tvivlsomme, men jeg synes min letvejs setup fungerer godt, har god fart og handling.

Desværre kom vinden først sent, så sent at vi ikke kunne nå at få afviklet tællende sejladser, så slalom DM skal afgøres ved rangliste stævnet i Køge, jeg krydser fingre for bedre forhold så vi kan få gennemført gode slalom sejladser og et slalom DM.

Vind max: 7,2 m/s
Vind av: 6,1 m/s
Vind retning: Syd Vest
Board: 117 Wide
Finne: Z Fins 46
Mast: Enigma 530
Sejl: Reflex II 9.7
Sejl trim: en cm mindre ned end anbefalet
Eyelet: top
Bomhøjde: 152
Track: -1
GPS max: xx,x knob
GPS distance: xx,x nm
Gpx file: 110911_hvidesande.gpx

Leave a Reply

UA-26760889-1