Slalom DM 2012 – Dag 2

Dagens vejrudsigt var ikke overbevisende, men der var trods alt mulighed for at der kunne sejles, og det ville jo være helt i top. Jeg havde da i hvertfald brug for at få lavet nogle bedre resultater end dem jeg indtil videre havde sejlet hjem, så jeg krydsede fingre.

Om det var mine krydsede fingre der gjorde udfaldet er jeg ikke sikker på, men vi blev efter en times venten sendt på vandet for at starte 4. runde. Forud var tiden gået med at rigge til og gøre klar, og ikke mindst at tage den svære beslutning om jeg skulle rigge 9.6 eller 8.6 til.

Egentlig ville jeg rigge min 8.6 og 9.6 samtidig, men en defekt mast forhindrede dette, og ja så var jeg jo i et svært dilemma, nemlig at skulle vælge, og samtidig ikke have muligheden for hurtigt at kunne skifte hvis det blev nødvendigt. Ikke optimalt, og tvivl er ikke godt når beslutninger skal træffes hurtigt.

I stedet for at skifte sejl benyttede jeg mig af muligheden for at skifte board. Foruden min egen 117 Wide, som er mit foretrukne, havde jeg lånt en iSonic 137’er. Et noget større board som fungerer rigtig godt i lettere vind, og specielt med 9.6.

Lige umiddelbart inden starten var jeg ude med 137’eren og 9.6, det føltes godt, og jeg havde rigtig god kontrol. Jeg var dog bare en anelse usikker, synes min 117 Wide er hurtigere i mærkerundingerne når der er vind, og vinden havde tiltaget en smule. Kombinationen 117 Wide og 9.6 har jeg sejlet tidligere, den er en anelse stor, men fungerer egentlig ret så godt, så den setup blev valgt, ikke mere usikkerhed og tvivl.

Starten på heat 3 i 4 runde gik rigtig godt, jeg var med helt fremme, faktisk oppe foran og presse pænt på, jubii. Mærkerundingerne gik sådan nogenlunde, jeg mistede lidt, men hentede det ind hver gang på benene, godt og tilfredsstillende. Med et fint hul ned til nærmeste forfølger sikrede jeg mig endnu en guldfinale.

Mens vi stod i vandet og ventede inden starten var Max Nielsen DEN-88 så uheldig at få sin fod skåret på sin Kashy finne. Godt nok står der på coveret “Warning, Sharp Edge”, men kun Ole Skawbo sejler med finne cover, så Max fik foden skåret dybt og blodet holdt sig ikke tilbage. Max holdt sig ej heller tilbage for at sejle heatet, han skulle sikre sin deltagelse i guldfinalen, så smerten blev overvundet og finale deltagelsen blev sikret. Max blev senere syet med 10 sting i foden, og må indtil videre se på fra land, æv.

Guldfinalen blev skudt i gang, og desværre fik jeg den næst dårligeste start denne weekend, dårlig timing i mere end en forstand. Jeg blev lukket inde og fik ikke den gode frie luft som er afgørende for at kunne accelerere og trække fra. I stedet blev jeg sat helt tilbage, og kunne således bare betragte de andre forude. Heldigvis formåede jeg så til gengæld at sætte nogle gode jibes og hente noget af det tabte ind, så jeg endte med at kunne bytte min sidsteplads ud og slutte på en 15. plads. Egentlig ok, det var ikke nemt, og der var en del diskussioner efterfølgende om hvorvidt der rent faktisk var 14 knob på banen under hele guldfinalen. Genneført blev den, og jeg er nu fint  tilfreds med min 15. plads.

Da det blev forsøgt at få startet 5. runde eliminering var vinden ret så let, og her valgte jeg at sætte 137’eren i aktion. Vi blev dog aldrig skudt i gang, men det gav en fin indikation og erfaring til senere brug i forhold til at vælge board størrelse.

Det var super dejligt at slutte af med endnu en guld finale, og alt i alt er 2 ud af fire mulige guldfinaler ikke helt ringe. 4 havde været tilfredsstillende, 3 havde været acceptabelt, men med de forudsætninger der nu en gang var med skader, seedninger, vindforhold, jibes og fejl, ja så var det alt i alt ganske fornuftigt og tilfredsstillende. Jeg drager i hvert fald hjem med en 2. plads i Grand Master klassen ved Slalom DM 2012, det er ok 🙂

Læs også hvordan det gik på førstedagen ved Slalom DM 2012.

Se billeder fra dagens sejladser på DBO’s Facebook side – alle billeder er copyright Jan Nielsen.

Leave a Reply

UA-26760889-1