Simpel Modifikation

Severne mast extension modification - baseHvis du ejer en af Severne‘s masteforlængere, kender du måske til problematikken med at låsemekanismen går ekstremt trægt, og at det er nødvendigt at benytte den lille snor til at trække splitten ud så man sikrer at den er forsvarligt låst.

Det er ikke helt så bøvlet som det lyder, men alligevel tyder noget på at det ikke er et helt gennemtænkt koncept. Grunden til at splitten binder, er den at det nederste plastmateriale twister i selve alu røret, der kommer derved et uhensigtsmæssigt skævt tryk på, og splitten kan derved ikke bevæge sig tilbage og låse af sig selv.

Severne mast extension modification - bottomFor at sikre ordentlig låsning, har Severne sat et tyndt stykke snor i som man så kan hive i og hjælpe splitten. Problemet er bare at der ikke er meget at hive i, det stykke snor passer sikkert fint til tynde kineser fingre, men til mine “Anna og Lotte” fingre dur det altså ikke. En helt anden ting er den, at snore knækker meget hurtigt, så den skal udskiftes.

Severne mast extension modification - splitLøsningen er enkel, nemlig at udskifte den tynde snor med en længere og kraftigere. Dette gøres meget nemt, i bunden af mastefoden skal du lokalisere en split, fjern denne ved hjælp af en tang, fjern dernæst splitten med snore, og udskift. Det hele samles igen, og vupti nu kan man komme til nemt og sikkert. Det her er jo ikke raket videnskab, og det burde have været fikset fra producentens side, men ok nu er det gjort, og mastefoden virker, endda bedre end tidligere.

Det skal nævnes, at der på den nye model af mastefoden fra 2009, ikke er dette stykke snor.

Leave a Reply

UA-26760889-1