Sidste Tur På Vandet I År ?

Veddelev 23/11 2010Vejrmeldingen bragte noget af en blandet landhandel, super god vind men også regn og sne. Det var i dag vinteren skulle sætte ind blev der advaret om. Snestormen havde allerede kastet sin hvide næve over Jylland, hvor der meldtes om massive mængder sne og kulde. Måske vi lige kunne få et par timer på vandet inden vi også blev dækket og lukket inde af sne for de næste par måneder ? Der var en del logistik der skulle gå op i en højere enhed, og til alt held lykekdes det, eå efter at haev hentet udstyr diverse steder, var det afsted i retning Veddelev. Det så en anelse underligt ud, vinden så ret så kraftig og stabil ud, men alligevel ikke. Skulle man vælge stor eller lille setup ?

Anders fik æren af at være prøveknud, hans valg af setup så ret så fornuftig ud, og meldingen var da også at en 6.2’er var helt fin, man kunne nok vælge en 7.0’er men så skulle der arbejdes for sagen. En lidt andeledes setup blev valgt, da valg af board faldt på min iSonic 101. Normalt sejler jeg 7.0 med den, men den går rigtig godt med nummeret mindre også.

Det skulle vise sig at holde stik, det var en helt perfekt setup, jo jeg kunne snildt have sejlet med 7.0 men så havde jeg været færdig væsentlig tidligere, og havde ikke fået sejlet så meget og med så god en afslutning. Henrik og jeg tog endda et par ture ud i den store del af fjorden, og nød de lange stræk i retning Gershøj, hvor Henrik ramte en af de store banker som ligger i det område. Godt nok var der fart på, og finnen blev slået så kraftigt at raken blev markant anderledes, ikke så godt,specielt ikke fordi der var langt hjem, vindretningen var dog med os.
Vel tilbage på land igen, kunne vi se hvorledes skyerne samlede sig, og sneen lige så stille begybdte at tage over og gøre himlen helt hvid, det var tid til at pakke sammen.

Bagefter stod jeg tilbage med en fantastisk følelse i kroppen, træthed og glæde, det her var en af de bedste dage på vandet i 2010, og en værdig afslutning for i år. Mon der kommer flere ? Håber det, men ok hvis det her var den sidste dag i år, det var en fantastisk dag, en super overraskelse af de helt store.

Vind max: 11,3 m/s
Vind av: 9,9 m/s
Vind retning: Nord Nord Vest
Board: iSonic 101
Finne: Vector Canefire 36
Mast: Enigma 430
Sejl: Reflex 6.2
Sejl trim: som anbefalet
Eyelet: top
Bomhøjde: 138
Track: -1,5
GPS max: 33,65 knob
GPS distance: 42,5 nm
Gpx file: 231111_veddelev.gpx

Leave a Reply

UA-26760889-1