Perfekte Forhold

Windsurfing med ungerne på Langeland 6. Juni 2008Vind, sol varme, familien på stranden, og ungerne med fremgang på deres Starboard Start (S), og jeg på min Formula, det må være perfekte forhold for alle. Ungerne hyggede sig og tog udfordringen op og overvandt forskellige barrierer i løbet af dagen. Hvor er det utroligt at se hvor hurtigt de lærer det, ikke som dengang for hundrede år og en  madpakke siden jeg skulle lære det. Man bliver selvfølgelig også nød til at se på at udstyret i dag er væsentlig anderledes end for de “hundrede år og en madpakke siden”, begynder udstyret er langt mere bruger venligt, det er afstemt korrekt, boardet er bredt og giver god stabilitet, riggen er let at trække op af vandet, og der er i det hele taget kommet mere fokus på at gøre indlæringen så nem som mulig. Hvis man ønsker at børn skal få lært at windsurfe og man dernæst kan være fælles om de gode oplevelser, så kræver det udstyr der er lavet til børn, dernæst kræver det selvfølgelig tålmodighed, og det fra børn og ikke mindst den voksne. Det er utroligt dejligt at have den fælles oplevelse, og ikke mindst se børnene tage udfordringerne op og nyde det.

Da jeg skrev om vores Træning På Holbæk Fjord, skrev jeg om min “bløde bom”, og at jeg ville komme tilbage til det emne. Det var således at den ene side i mit bom ende stykke ikke kunne lukke ordentligt, hvilket betød at bommen ikke holdt sin fastsatte længde, og resultatet var en utrolig blød bom. Jeg opdagede egentlig først i dag hvor slemt det var. Selvom sejlet stod fint på land, og det hele så godt ud, ja så virkede det igen skidt for mig til at begynde med. Når jeg skar op og gik højde fik jeg ikke nok højde på, og jeg havde masser af spin out, hvilket jeg normalt ikke plejer at have. Kunne godt mærke at det var blødt, så ind og finde en løsning, blokere vario funktionen til en fast længde, så blev bommen godt stiv igen. Ud igen, og nøøøjhh hvilken forskel, højden kom tilbage, spinout var totalt væk, og det var en ren fornøjelse og let at håndtere.

Faktisk var jeg i gang med at få reservedelen fra HPL, men det at skaffe en reservedel fra dem viser sig at være svært. De har en flot hjemmeside, man kan tilmed bestille via den, det eneste man bare ikke kan er at maile dem, al mail bouncer så det er umuligt at komme i kontakt med dem, flot, not !

Men for at opsumere på dagen, hvor var det bare perfekt, sol, varme, hygge med familien, glade børn der nød udfordringerne og en dejlig dag på vandet sammen, herligt.

Vind max: 7,3 m/s
Vind av: 6,2 m/s
Vind retning: nordøst
Board: Formula 161
Finne: Drake R19
Sejl: CR 11.0
Sejl trim: -1, 1/2 cm til pulley’s
GPS max: 23,1
GPS distance: 18,1 nm
Gpx file: 060608_langeland.gpx

Leave a Reply

UA-26760889-1