På Vej

Brian og Søren i Nyborg 9/9 2010Så blev det endelig dagen hvor vi begav os Vest på mod Hvide Sande, hvor DBO afvikler DM fredag og søndag, og hvor vi lørdag deltager i downwind racet ved Waterz arrangementet. På vejen vest over gjorde vi stop i Nyborg, hvor vi fik sejlet og nydt forholdene.

Ole havde en ide om at prøve at sejle i det gamle færgeleje, på venstre side af Storebæltsbroen. Det viste sig at være et rigtig godt sted, og vi fik sejlet, og ikke mindst jibet en masse. Vinden var ret så stabil, og den sneg sig med god hastighed hen over molen og ned på vandet i selve lejet. Der var lidt tang i den ene side, men ikke noget der “klistrede” kraftigt fast. Valget af sejlstørrelse var lidt blandet, fra 6.2 tidligt på dagen, og 7.0 samt 7.8 som jeg valgte. Syntes min Reflex 7.8 fungerede godt, fik justeret den fint ind, og godt at have sejlet med den, dejlig følelse at være klar emd den til de næste par dages action.

Søren i Nyborg 9/9 2010Ude ved åbningen ind til lejet, kom de fineste rullere inde gennem “døren”. De var helt perfekte, rullede lige så stille og roligt ind, og var de perfekte ramper at jibe på, og så tage afsæt fra dem ind mod land igen. Herligt!

Efter et par rigtig god timer blev der pakket sammen, og karavanen begav sig ud på et par timers køretur, med destination Hvide Sande.

Vind max: 12,3 m/s
Vind av: 10,8 m/s
Vind retning: Øst
Board: iSonic 101
Finne: Vector Canefire 38
Mast: Enigma 460
Sejl: Reflex 7.8
Sejl trim: to cm mindre ned end anbefalet
Eyelet: top/bottom
Bomhøjde: 140
Track: -1
GPS max: 30,88 knob
GPS distance: 24,76 nm
Gpx file: 090910_nyborg.gpx

Leave a Reply

UA-26760889-1