Ny Rekord

Amager Strandpark 4/10 2009 - Copyright Terje SvindsethEndelig lykkedes det! At få sat en ny personlig hastigheds rekord, denne gang på 36,8 knob (68,1 km/t). Det var ikke nemt, der blev arbejdet meget for at få det til at spille på Strandparken, men sjovt og udfordrende var det. Til at starte med så det rimelig voldsomt ud, så der gik lidt tid med at checke de andre ud – måske egentlig mere med at tage mod til sig ? Måske det var det som spillede ind senere på dagen ? Der skulle gås en del højde over mod Prøvestenen, og helst direkte mod Sundby gasværk hvis det var muligt. Når man så var ovre skulle der jibes, og så igen højde ind mod Helgoland for dernæst at falde af og fyre den af ned langs strandkanten i retning Strandstation nr 3. Her på den sidste del af strækningen gælder det om at ligge så tæt på strandkanten som muligt, samtidig med at der ingen bølger skal være og så lige et ordentlig kraftig pust.

Så det er ikke bare som at køre i en bil og træde på gassen, der er en hel række faktorer der skal være opfyldt, ov ja, glemte også lige den mentale faktor, og den var for mit vedkommende noget svingende i dag, slet ikke på samme niveau som i går. Der manglede lige overskuddet og det fanden i voldske, der plejer at give de ca 10-15% ekstra. Der var for mange tanker, og det mentale overskud var ikke på det normale niveau. Til gengæld var vi så heldige, at en venlig fotograf tog en hel stribe af billeder, mens vi udfordrede hastighederne, tak til Terje for de fine billeder, se et komplet galleri fra dagen.

En ting er hvordan der skal sejles, en anden er hvordan der skal tænkes, og den tredie er i dette tilfælde hvorledes der skal rigges udstyr op. I går endte jeg jo at sejle med min Code Red 5.6’er på iSonic W53’eren, det spillede rigtig godt sammen. Inden da havde jeg sejlet med 6.2’ren på samme board, det spillede også godt. Så da jeg riggede i dag var det jo bare at bruge samme udstyr som i går. Frem med bom og sejl, i med masten og så forlængeren, den stod jo samme sted som i går, jeg havde jo sejlet med min 6.2 i går også, så give nedhal. Fuld skrald fik den, frem med håndsvinget til den sidste del. Så afsted ud på vandet, det var en noget underlig oplevelse, det var meget on off, og egentlig lidt for meget off i forhold til sejl størrelsen og vinden. Pludselig hørte jeg en helt ny lyd, “klak, klak”, det var camberne der var løse og slog på. De plejer de aldrig at gøre på dette sejl, kiggede dernæst op på agterliget af sejlet, og hold da fest, det blafrede jo helt vildt, det var kun et meget lille stykke af sejlet der rent faktisk trak. Aj for pokker da! Jeg fik hurtigt gennemskuet hvad der var galt, jeg havde jo bare taget udstyret fra i går, samlet det osv, men havde lige overset en væsentlig detalje med at forlængeren stod til min Code Red 5.6’er, hvilket betød at sejlet havde fårt 5 cm for meget nedhal! Ikke noget under at det hele blafrede voldsomt. Hurtigt retur mod stranden for at rigge om, var lidt nervøs for om masten nu holdt hjem, men selvfølgelig gjorde den det.

Det var nogle helt ekstreme stød vi blev udsat for hen mod slutningen af dagen., og til sidst måtte jeg stoppe, der var ikke flere kræfter tilbage. Rent faktisk blev det til to nye rekorder, foruden min egen lykkedes det Ole Scanholm at få fyret den godt af og sætte en ny pr.  Jeg ved godt at “snitterne” – Nikolaj Kruppa, Kasper Juul Larsen, Max og Brian Røgild gik en del hurtigere i dag, men derfor er det jo dejligt alligevel at have flyttet grænser.

Billedet er Copyright Terje Svindseth – se et komplet galleri fra dagen her.

Vind max: 19,7 m/s
Vind av: 13,4 m/s
Vind retning: Vest
Board: iSonic W53
Finne: Tectonics Falcon F1 28
Sejl: CR 6.2
Sejl trim: en halv cm mere ned end anbefalet
GPS max: 36,8
GPS distance: 22,1 nm
Gpx file: 031009_amager.gpx

Leave a Reply

UA-26760889-1