Maraton på SUP, kan man det ?

Ja det kan man godt, det er dog noget af en udfordring som kræver omtanke og forberedelse. Distancen er givet, det er de 42,195 km som skal tilbagelægges, og det kræver selvfølgelig noget tid, specielt når det ikke er noget vi har prøvet før.

Det kræver noget logistik, fornuftige vejrforhold, mad og ikke mindst tid. Så da dagen med et langt vindue var der var det om at gribe chancen. Vi startede med at køre til Veddelev for at stille en bil der hvor vi havde planlagt at afslutte. Dernæst i retning Frederiksværk hvor planen var at starte fra.


Afsted i frisk vind og fine bølger i ryggen med Kronprins Frederiks bro som første pejlemærke lidt Nord for Frederikssund. Mad blev indtaget ombord i løbet af turen, så vi havde ikke land under fødderne på noget tidspunkt, en sjov underlig følelse bagefter.

Det smukke landskab med de tætte løb, små øer og holme var med til at gøre oplevelsen helt i top. Dejligt med så mage indtryk til at lade op med, og ja det var da hårdt men det varierende landskab og forholdene var med til at gøre det til en helt særlig oplevelse.

Tæt ved mål havde vi dog stadig et stykke vej at padle til maraton distancen var nået. Vi besluttede derfor at padle ind mod Kattinge Vig og tage en tur rundt om Ringøen, en spøjs ø midt i det hele med “hul” i.

Godt trætte satte vi ud på de sidste par kilometer mod mål i Veddelev, og ja vi var noget stolte af at kunne sætte hak ved at have gennemført de 41,195 km’s padling og dermed en maraton.

Fantastisk tur og mange erfaringer rigere, helt sikkert noget vi vil gøre igen.

Leave a Reply

UA-26760889-1