Lunt Vejr

Finne tests 21/6 2010 på UrehovedEndnu en dag med god vind til Formula i de smukke omgivelser på Ærø. Vinden kom fint ind, og solen var fremme sammen med en del skyer der blandede sig. Opgaven i dag var at få testet finner til setuppen med HWR’en, ikke fordi der egentlig burde være den store forskel i forhold til f.eks 162’eren, men i slutningen af sidste år, var der noget der tydede meget kraftigt på, at det ville være en klar fordel hvis de blev raket en del anderledes. Jeg fik aldrig fulgt op og testet, der var simpelthen for gode forhold til slalom sent på året, og det samme galdt for forårs sæsonen i år. Så helt perfekt var det altså i dag, og med lidt modifikation lykkedes det at teste forskellige rakes og finner.

Jeg benyttede selvfølgelig fuldstændig samme board og sejl setup som forleden, det fungerede jo godt, og fokus var på at afsløre forskellene på finnerne, så der skulle ikke indføres nye parametre på andre områder.

Det er selvfølgelig svært at teste, for vindforholdene er ikke så statiske som man kunne ønske, derfor kom er heller ikke et helt entydigt billede frem. På sin vis var det jo meget tilfredstillende, for det betyder jo at der er et potentiale i flere af finnerne. En ting der dog blev afsløret var, at F4 finnerne skal rakes væsentlig frem, de ligger simpelthen for meget ned til at generere tilpas lift i forhold til de andre i testen. Når de rakes længere frem, bliver resultatet væsentligt bedre, og der ligger nu et par opgaver klar til næste test runde, hvor en mindre ændring i rake skal testes, og så ellers se at få verificeret data.

Vind max: 7,1 m/s
Vind av: 6,4 m/s
Vind retning: Nord Vest
Board: Formula HWR
Finne: F4 CR 74-4XS, Kashy 70XS, F4 CR 70XS, VMG K73
Sejl: Reflex 11.0
Sejl trim: to cm mindre end anbefalet
Eyelet: top
Track: +1/2
GPS max: 21,3 knob
GPS distance: 27,6 nm
Gpx file: 210610_urehoved.gpx

Leave a Reply

UA-26760889-1