Letvinds Slalom

Defekt Severne camber 14/8 2010Det var lidt af en blandet vejrudsigt i dag, Nord kysten så ud til at give mest vind, men i lidt dårlige tidsintervaller. Så da Paul ringede fra Veddelev og meldte om lige under 7 m/s og hvide skumtoppe blev bilen sat på cruise control og i retning Veddelev. Undervejs blev der konfereret med Ole om mulighederne, meldingen fra Nord Sjælland lød på at der ikke var synderlig meget vind, så vi håbede på at Veddelev ville vise sig fra sin barmhjertige side. Det så fornuftigt ud, så letvinds slalom setuppen blev rigget til, og efter en del kryds var jeg ude bag ved Elleore sammen emd Jens og Paul i rimelig stabil vind. Men ak, efter den ihærdige indsats blev jeg ramt af defekt, den nederste camber i min 8.6’er stod af, så hele den nederste del af sejlet trak stort set ikke, øv.

Til gengæld roterede de resterende cambere yderst godt i den meget lette luft, men det var jo meningen at hele sejlet skulle fungere. Jeg valgte at se lidt stort på det og fortsætte, nu havde jeg jo kæmpet mig vej ud gennem tangen til hvor vinden var god.

Paul, Jens og jeg lå og gav den godt med gas, vinden var let men lige præcis nok til at vi kunne følges. Senere stødte Brian Røgild til, og det var super dejligt med Brian’s gode instruktion, fedt at blive rettet godt til, og så tilmed se en rigtig god indsats blive omsat til god hastighed.

Vinden tog en anelse til, og Ole kom ud og var med til at give den gas ude bag Elleore, og lidt senere igen havde Anders –  “er det ham fra skishoppen ?”, kæmpet sig vej ud gennem de lettet forhold for at lege med. Lidt senere droppede vinden mens regnen begyndte at stemme i.

Hvor er det dejligt med en rigtig god følelse ovenpå god instruktoin af Røgild, rigtig dejligt og en god tilfreds følelse i kroppen efter en rigtig god letvinds slalom session, ikke den den nemeste, der blev krævet en del.

Vind max: 8,3 m/s
Vind av: 7,1 m/s
Vind retning: Nord
Board: iSonic 121
Finne: F4 D2 46
Mast: Red Line 490
Sejl: Reflex 8.6
Sejl trim: to cm mindre ned end anbefalet
Eyelet: top
Track: -1 cm
GPS max: 27,9 knob
GPS distance: 27,6 nm
Gpx file: 140810_veddelev.gpx

Leave a Reply

UA-26760889-1