Kold Efterårstur

Udsigt fra KikhavnEgentlig skulle turen være gået til Klitmøller, men af logistiske årsager blev den ændret. I stedet blev første stop på vores efterårstur til Kikhavn på Nord Sjællands kyst, hvor vi de næste 2 dage har base. Startede ud med god frokost mens vi ventede på at Farvandsvæsenets udsigt skulle tage form og udvikle sig. Omkring kl 15 var vinden tiltaget, og vi målte nu 9,8 i gennemsnit 12,3 m/s i stødene, dette dog på land, der der var noget mere ude. Det vanskelige ved Kikhavn er at komme helskindet ud gennem brændingen, og uden at havne oppe på en af høfterne som er anlagt til beskyttelse af kysten. Blandet op med temperaturer lige over 4 grader, og en kold vind fra Nord, blev forholdene en del mere krævende end man lige kan forestille sig.

Ole fanget i bølgerne i KikhavnDet krævede beslutsomhed, overblik og ikke mindst noget om hænderne/fingrene! Det er godt nok irriterende med handskerne, de rutscher lidt og krøller lidt, og alt i alt giver det ikke lige det bedste greb om bommen, så aftenens opgave går på at modificere dem, lad os se i morgen om det giver det ønskede resultat.

Vinden tiltog gradvist, og når vi kom helt ud til mærket ude foran Hundested, lige inden indsejlingen til Isefjorden som flankeres flot af skrænterne og fyrtårnet, så var søen godt nok meget urolig, bølgerne kom fra alle sider, og det i nogle pæne størrelser, sjovt og udfordrende. Brændingen kom jeg fint igennem, men efter et frontalt styrt på fuld skrald, fik jeg lige en reminder. Det endte med lidt større forsigtighed, hvilket resulterede i a jeg endte med at stå lidt for bøjet, fik ikke slappet af ordentligt, og fik derved ikke lagt det gode konstante pres på finnen så hastigheden kom frem, jeg havde lige fået en lille mental skræmme.

Anders på vej ind i KikhavnDet var lidt hårdt for de som lavede et par badeture i brændingen lige ude foran stenene ved høfterne, det galdt om ikke at få smadret udstyret oppe på stenene. Jeg undgik heldigvis at bade i dag, og havde egentlig ret så god kontrol over situationen, det på trods af det noget kedelige “stance”, og ikke mindst det uheldige valg af finne. Jeg burde nok lige have skiftet finne så jeg havde et bedre sammenligningsgrundlag. Ydermere burde jeg nok have sejlet på iSonic 86‘eren, den havde været det rette våben i den tiltagende vind og bølger.

Trætheden melder sig, og udenfor høres vinden der pisker stemning i bølgerne, deres dybe brøl lægger op til en udfordrende dag i morgen.

Se flere billeder fra efterårsturen til Kikhavn og Tisvilde 16-17/10 2009 sammen med Ole, Anders, Michael og Paul i sektionen “Billeder og Video“.

Vind max: 12,3 m/s
Vind av: 9,8 m/s
Vind retning: Nord Øst
Board: iSonic 101
Finne: F4 D2 38
Sejl: CR 6.5
Sejl trim: en cm mere ned end anbefalet
GPS max: 27,5
GPS distance: 16,7 nm
Gpx file: 161009_kikhavn.gpx

Leave a Reply

UA-26760889-1