Køge Overrasker

koege_2013_slalomMed nok den værst tænkelige vejrudsigt skulle der i weekenden afvikles Slalom DM i Køge. Vejrudsigten lignede en af den slags fra en “mal selv” farveladebog, dvs oversigtskortene viste helt hvidt med enkelte små blå klatter i området omkring Køge bugt.

Det skulle så vise sig at blive helt anderledes, for med den ringeste udsigt i mands minde, skulle det trods alt lykkes at få afviklet aller flest sejladser til et stævne i år, nemlig hele 9 – 7 formula og 2 slalom runder.

Lørdag eftermiddag begyndte vinden at tiltage, og mens den tætte dis langsomt fortrak blev der rigget op til formula. Reflex 4 10.7 og SB Formula 167 skulle forhåbentlig være den setup der skulle i aktion det meste af dagen. I aktion kom vi og der blev kørt godt på, starterne var igen vigtige, specielt fordi banen ikke var særlig lang, en kort hurtig bane der som altid skulle gennemsejles 2 gange, target time ca 15 minutter.

Inden vi kom sådan helt rigtig i gang skulle der lige bruges en helvedes masse kræfter på en fun sejlads, og nej den var ikke fun. Starterne er blevet betydelig bedre, jeg kommer med og er ikke længere begravet i den bageste ende, så langt så godt – og det var da rigtig dejligt med lidt lyspunkter.

09082013_veddelevDejligt med lyspunkter, specielt fordi jeg baksede med manglende fart. Det lille fart overskud jeg plejer at have, specielt på kryds, manglede totalt, og det er katastrofalt da jeg sætter en del til på downwinden. Så nu tabte jeg både på up og downwind, dobbelt tab! Jeg var i syv sind, anden finne i pausen måske ? Det hjalp ikke, anden setup med sejlet ? Det hjalp heller ikke, skidt ikke at have fundet løsninger, specielt fordi vi med stor sandsynlighed skulle sejle formula søndag igen. Dagens sidste sejlads gik helt galt, på andet opkryds stod jeg totalt parkeret, kunne absolut ikke pumpe skuden i gang. Vendte rundt for nu drejede vinden også, men lige lidt hjalp det. Ude på den yderste fløj gik de andre ok, men hvor jeg stod parkeret var der vakkum, intet at gøre. I stor frustration måtte jeg efter mange forsøg opgive, jeg var dybt frustreret over ikke at kunne gøre noget som helst, og det kostede dyrt at stå parkeret der! En rigtig skidt dag blev altså afsluttet på rigtig skidt maner, og der var ikke mange positive tanker.

Efter lørdagens sejladser var der generalforsamling i DBO, spændende agenda og valg. Dernæst hjem og arbejde med reparation af sejlpinde, og så i seng, alt alt for sent gab.

koege_2013Søndag stod på formula til at starte med, og med stor sandsynlighed slalom efter frokost pausen. Afsted med ændret setup i forhold til i går, og det gav heldigvis langt færre frustrationer og bedre resultater end i går. Ændringerne bar frugt, men manglen på søvn gav et øget pres på overblikket, og det kostede dyrt!

Jeg glemte selvfølgelig at checke baneskitsen i farten, men nårh ja det var jo bare som i går, men ak ak det var det bare ikke. På første opkryds mod topmærket gik jeg rigtig godt, fri luft og lige i hælene på de førende, men hov… den vej rundt ? Så ingen grund til at holde højde. Der tog jeg grueligt fejl, for næsten oppe ved mærket var det klart hvilken vej de første rundede, ak endnu en vending og så op mod mærket igen, men med et meget meget dyrt tab. Et tab der skulle indehentes på downwinden, fik hentet godt ind men desværre ikke nok.

I dagens anden sejlads lavede jeg endnu en gang en god start. Lå lidt i læ af Fredrik Sommer, men ved at dykke igennem læen og få lidt moment på lykkedes det mig at komme foran og få fri luft. Frederik vendte godt og gik fint ned af bakke hvor jeg mistede momentum. I et tæt opløb med en række andre skulle der nu bare jibes få meter fra mållinjen og så i mål. Men ak ak… endnu en gang lidt uheldig, for i jiben der bare skulle sidde, de hægtede trapez linen sig fast i krogen, men heldigvis undgik jeg med nød og næppe katastrofen med at vælte totalt. Med få meters mellemrum til de andre måtte jeg lide nederlaget og erkende at det kostede 3 dyre placeringer at blive fanget i krogen.

Leave a Reply

UA-26760889-1