Igen I Syd

Endnu en dag i Lynæs med rigtig god vind fra Syd. Efter en uge med sparsom vind, men med mere gråt og vådt end godt, var vi tilbage igen i Lynæs. Udsigten så lovende ud, dog med mest vind i de sydlige områder eller i Øresund, men for at undgå de store mængder af tang som allerede huserer i Sundet, faldt valget på Lynæs.

Godt nok er der et stykke at traske ud for at få dybde under finnen, og har man glemt noget eller skal man skifte finne eller lignende, ja så er der et stykke at gå ind. Egentlig er det vel ikke værre end i Veddelev, der sejler vi ofte ude bag Elleore, og tøffer så ind, så egentlig er det på sin vis det samme, men det føles bare mere træls i Lynæs. Nogen der ved hvorfor egentlig ?

Hvorom alting er, så var det en tigtig god dag. Jeg var spændt på hvorledes ændringerne på min 7.0’er ville være, de viste sig at være ganske gode, ja ja der er fortsat plads til forbedring, men det skal nok komme. Det sammen med at det var første gang på min iSonic 87, 2011 versionen, betød at der var udfordringer med at finde den rette setup. Der skulle justeres en hel del på stropperne, jeg har jo flere gange oplevet at de har været for løse, og jo det tager et stykke tid at få det rettet og ramt plet.

Igen i dag var det en fryd at se Oscar, han har rigtig godt styr på det, føler sig godt sikker og tør fyre den godt af. Vi lå i et godt stykke tid ude ved pynten ved det store hvide hus, der var rimeligt fladt, og Oscar nød i stor stil at suse frem og tilbage blandt os andre. En stolt far nød det i stor stil, og det må snart være tid til at skifte til et andet brædt.

Dagen blev afsluttet med slalom træning hvor den ene bøje lå i brændingen og den anden lidt længere ude. Specielt rundingen af den yderste bøje fik jeg godt styr på, jibsene sad rigtig tæt og godt, og bedst af alt jeg kom planende rundt og ud igen, herligt.

Vind max: 12,7 m/s
Vind av: 10,6 m/s
Vind retning: Syd Syd Vest
Board: iSonic 87
Finne: Vector Canefire 34
Mast: Enigma 430
Sejl: Reflex II 7.0
Sejl trim: 2,5 cm mindre ned end anbefalet
Eyelet: top & bottom
Bomhøjde: 135
Track: +1,5
GPS max: 34,97 knob
GPS distance: 55,11 nm
Gpx file: 240711_lynaes.gpx

Leave a Reply

UA-26760889-1