I Kraftig Vind Og Regn

Tur til det nordlige Fyn 16/9 2010Mens verdens toppen i wave kæmper i Kliltmøller, fik jeg i dag muligheden for at tage en tur til det nordlige Fyn med Røgild og Max. Vejrudsigten lovede kraftig og tiltagende vind fra kl 15, med byger ind imellem. Det var lidt af en lang tur – ialt var jeg 12 timer på farten, men det var det hele værd specielt når man kom på vandet, fik orienteret sig og fyret den godt af. Når nu man tager afsted på en længere tur for at sejle speed, så er der en ganske essentiel ting man skal huske at have med, og prøv selv at gætte…

Der sad den GPS jo fint... 16/9 2010Ja jeg glemte min GPS! Havde den siddende til opladning inden jeg tog afsted, og husk den nu osv, men lige meget hjalp det, der sad stadig til opladning da jeg kom hjem igen, der sad den jo meget godt. Tak til Brian som heldigvis havde en ekstra jeg kunne låne, havde været bittert ikke at få målinger med hjem.

Jeg havde rigget min iSonic 86 med min Reflex 6.2, og det skulle vise sig at være en rigtig god kombination til dagen. Fik senere på dagen også hevet speedboardet frem, men kunne desværre ikke helt udnytte det, der til var vinden ikke passende nok, og der er stadig en del der skal tilpasses med hensyn til dets setup.

En dag med smukke oplevelser, så den flotteste regnbue, klar og lige til at røre. Brian og Max forsvandt ind i en massiv byge, lige som igennem et tæppe, hvor regnen piskede ned i de kraftige stød, deres første tur hvor de fik sat dagens bedste hastigheder. Det var smukt at stå nede “for enden” og se ud mod øen, der hvor vi skulle fyre den af, en helt speciel følelse hvor man lige bliver mindet om hvor stor en kraft der skal til.

Max 70,9 km/t på Nord Fyn 16/9 2010Da forholdene var bedst, opnåede jeg dagens max med 70,9 km/t på toppen. Ikke dårligt, men jeg mangler en del data da GPS’en slukkede, ØV. Det var dog anden gang over de 70 km/t i år, så jeg har klart forbedret mig. Trods alt var det en super god tur, den var hård, men rigtig lærerig.

Vind max: 16,3 m/s
Vind av: 13,5 m/s
Vind retning: Syd Syd Vest
Board: iSonic 86, W53
Finne: Vector Canefire 32, Vector Rockit 30
Mast: Enigma 430
Sejl: Reflex 6.2
Sejl trim: to cm mere ned end anbefalet
Eyelet: bottom
Bomhøjde: 134
Track: +1
GPS max: 38,28 knob
GPS distance: (+)27,01 nm
Gpx file: 150910_speedspot.gpx

Leave a Reply

UA-26760889-1