Havet Eller Fjorden ?

Vinden i Lynæs 9/8 2008Hvor skulle vi windsurfe, Nøddebohuse tæt ved Kikhavn ude i Kattegat eller en omgang speed i Lynæs ? Vi havde aftalt med Peter og John at mødes i Nøddebohuse for at give den max gas i Kattegat. Efter at have kæmpet en brav kamp med at få pakket mit grej, og ikke mindst husket mine sejl, ja kun en mindre detalje der betød at vi måtte vende om og hente dem, kom vi frem til forhold som gav mig lidt mere at tænke over. På vej ud gennem brændingen ødelagde Peter sin 5,2’er så vi besluttede at køre til Lynæs, og de andre ville så støde til lidt senere.

Det blev lidt af en underlig dag egentlig, det spillede ikke rigtigt, der var et eller andet “skævt”. Jeg havde en skidt oplevelse med den Drake 36 finne, masser af spin out osv, og synes egentlig også at jeg manglede et ordentligt trim af sejlet. Jeg fik justeret og det hjalp lidt, sad mine liner rigtigt ? Hmmm… mere justering.

Havde sat mit udhal i øverste hul, det burde have været i nederste for at få mere kontrol, og ikke mere power som øverste hul giver. Dette kan have været medvirkende til den skidte oplevelse og den ofte forekommende spin out, da jeg i øverste position får mere pres på bageste fod og en uhensigtsmæssig stance.

På trods af den ikke helt optimale dag på vandet, var det alligevel lærerigt at skulle analysere sig frem til bedre performance af udstyret. Mere nedhal havde uden tvivl givet en væsentlig forbedring.

Vind max: 13,5 m/s
Vind av: 10,5 m/s
Vind retning: Vest Nord Vest
Board: iSonic 101
Finne: Drake 36
Sejl: CR 6,7
Sejl trim: nedhal som anbefalet, brugte min nye Severne Red Line 460 mast
GPS max: 30,3
GPS distance: 19,1nm
Gpx file: 090808_lynaes.gpx

Leave a Reply

UA-26760889-1