Formula Eftermiddag

Vinden i Veddelev 20/6 2009Dagens udsigt og indkommende sms’er, pegede alle på vind fra morgenstunden og aftagende omkring kl 14:00. Egentlig havde jeg forestillet mig at starte tidligt, men familie “tamtam” og andet praktisk betød, at hvis der skulle være forhåbninger om at komme på vandet, ja så ville der være en minimal chance sent på dagen. Ville vinden så holde ? Den ville i hvertfald være faldet betydeligt, så der ville næppe være slalom betingelser.

I sidste øjeblik lykkedes det takket være en yderst forstående kone, tak min skat, som havde set på det lidende udtryk i mit ansigt. Så afgang, pakke, hente Paul og så afsted i retning Veddelev. Lige som vi drejede om hjørnet mod Veddelev, så vi Mikkel Asmussen fra Ski Shop’en, hvilket var et tegn på at der i hvert fald ikke var slalom forhold. Ok ikke den store fare, for det var kun formulaen jeg havde pakket, men forhåbentlig ville der være nok til den i det mindste.

Meldingerne var tikket ind på sms om at der var fin vind til Formula, og ude i horisonten kkunne vi svagt skimte Jens og Sune. Vi vidste de var ude med deres 10’ere, men holdt det stadig ? Hmmmm, det så noget ujævnt ud, så en 11’er kunne vel rigges til. Bedst som vi var i færd med at rigge op, kom Jens ind med melding om at en 10’er var fin, og at der til tider var rigeligt at holde i med den. Hmmm hvad nu ? 10 eller 11 ? Taget i betragtning at hverken jeg eller Paul har sejlet Formula siden sidste oktober, hvilket er tæt ved 9 måneder siden, så var det måske bedst at være mådeholden, så på med en 10’er.

Ud på vandet og afsted, damn det var stort, tungt, men heldigvis ikke alt for tungt og uhåndterligt, det var faktisk rigtig sjovt. Vi fik linet op en del gange, og lå og pressede fint, en del blev afprøvet, og tungen skulle holdes lige munden for ikke at tabe moment. Det var lidt hårdt i læg musklerne, men det føltes rigtig godt når der kom gang i det, og board og finne bare begyndte at arbejde rigtigt sammen.

Bagefter endte vi med at gennemgå setup, måle op og finde mulige fejlkilder og steder som skulle forbedres, dejligt at have tid til at analysere tingene, så der kan komme et godt udbytte ud af dagens sejlads.

Så hvad der så ud til ikke at være muligt, endte op med at blive en rigtig dejlig lørdag eftermiddag og aften på fjorden i flot solskin, og med fin luft til formula debut, dejligt.

Vind max: 9,1 m/s
Vind av: 6,5 m/s
Vind retning: Vest
Board: Formula 162
Finne: F4 Crad 70XS
Sejl: CR 10.0
Sejl trim: 2 cm mere ned end anbefalet
GPS max: 24,2
GPS distance: 12,1 nm
Gpx file: 200609_veddelev.gpx

Leave a Reply

UA-26760889-1