Formula DM – Dag 1

Afsted til DM i denne weekend, og forhåbentlig kunne vi få afsluttet med et tællende Formula DM efter weekendens sejladser under Harboe Cup i Skælskør.

Vi blev hurtigt kaldt på vandet, og den første sejlads blev sat i gang i lette forhold. Jeg valgte at starte noget anderledes, nemlig at satse hele butikken på en bagbords start. Det var egentlig lidt satset, specielt fordi linien var yderst kort, men det lykkedes, og jeg kom fint fri og fik godt tryk i sejlet.

Danni Jakobsen / DEN-64 og jeg var de to eneste der gik ud på bagbord, og med en vending mindre og bedre vind ude så det ud til at være en god beslutning. Når man så har taget en god beslutning, så gælder det om ikke at sætte det hele over styr. Det gjorde jeg så ! Arghhh, for pokker da! Strømmen ude ved topmærket var en anelse mere kraftig end jeg lige havde regnet med, så det blev til 3 vendinger ude ved mærket for at komme rundt. Aj men for pokker da hvilket spild, fra at have ligget flot i top var det et direkte flop. At jeg så ydermere må en tur i vandet da jeg under et forsøg på at få fat på ophalerlinen gør det jo heller ikke meget bedre. Her mister jeg endnu et par vigtige placeringer, æv.

På trods af det skuffende resultat var der dog lidt plus også, nemlig at valget af min 12’er var det rette, den fungerede rigtig godt, specielt på kryds, og det på trods af en nok lidt for lille finne. Jeg skulle nok have valgt en større finne, den ville have været bedre i hullerne.

Efter lidt venten forsøges endnu en start, men luften er for svag, så alle går mod land igen. Vinden vil ikke være med og vi stopper dagens sejladser.

Lad os håbe på bedre forhold i morgen, hvis det bliver som varslet skulle vi kunne få et par sejladser i hus og dermed et tællende DM. Krydser fingre.

Vind max: 6,3 m/s
Vind av: 5,6 m/s
Vind retning: Syd Vest
Board: Formula HWR
Finne: Kashy XS70
Mast: Enigma 550
Sejl: Reflex 12.0
Sejl trim: to cm mindre ned end anbefalet
Eyelet: top
Bomhøjde: 156
Track: -1,5
GPS max: 19,6 knob
GPS distance: 16,7 nm
Gpx file: 240911_skaelskoer.gpx

Leave a Reply

UA-26760889-1