FinWorks Formula Finner

Der var en gang… hvor Deboichet nærmest havde monopol på markedet af formula finner. De dage er forbi, dominansen er brudt, og de er ikke længere førende inden for denne disciplin.

FinWorks Formula FinsDer kan være flere grunde, f.eks levering, pris osv. Den reelle er dog den at Deboichet ikke har kunne levere finner med samme kapacitet af flex i finne tippen som f.eks Kashy og andre. En af de andre der kan lidt der hen af er FinWorks.

Deres produktions metode er baseret på en carbon konstruktion og en præcisions bearbejdet CNC overflade. Der findes 2 typer, nemlig Formula Pro og Pro-LT, og begge er special byggede i USA af FinWorks. De laves i 2 varianter, henholdsvis medium og soft. Der kan leveres andre flex og rake typer ved at special bestille. Alle finnerne er baseret på Deep Tuttle kisterne og kan leveres i op til 70 cm som maksimal længde.

I “tør test” af de 2 modeller ser de ud til at være en hel del mindre fleksible i tippen end f.eks Hurricane FRB 5A og B, samt selvfølgelig Kashy som er den der leverer mest tip flex. Data for sammenligning er fra Peterman.dk

Hvordan FinWorks finnerne er i brug på vandet, ved jeg desværre ikke, jeg har kun haft mulighed for at se selve finnen, den ser spændende ud, dog var der en fejl i lamineringen hvor det så ud til at fiberen var ved at krakelere. Om det holder i længden ved jeg ikke, ellers er der vel intet i vejen for at få en “ommer”. DEN-51 / Thomas Svendsen kan give væsentlig mere info om hvordan de er i brug på vandet, da han iflg sin side benytter dem.

Leave a Reply

UA-26760889-1