Så Blev Der Sejlet Ven Rundt

Så blev der langt om længe sejlet Ven rundt ! Sidste år og forrige år kom vi ikke rundt, der gik tiden med at sidde på stranden ud for Vedbæk og vente på vind, men i år kom vi så endelig rundt, og det endda i sådan nogenlunde forhold, i hvert fald i starten. Der var lagt op til god vind tidligt på dagen, men profeterne havde også meldt den aftagende, hvilket betød at det rette valg ville være en 11’er. Korte af det lange i mit valg af sejl, det er fjollet at være en kylling, stol nu på dig selv, dit eget valg med de 11 ville jo have været perfekt til mig, men i stedet tvivlede jeg og valgte min 10’er. Et rigtig godt sejl, men bare ikke til når det er lige på grænsen, der til skal jeg have lidt mere luft. Som sagt nok om det, en vigtig ting der endnu en gang kom op at vende.

2008 NP Ø Grand Prix - Ven RundtMine nye finner kom ikke i aktion, ville jo ikke satse med noget der ikke var afprøvet, tænk nu hvis osv, så kunne det blive tæt på 60 km’s sejlads i en mareridts agtig tilstand. Mareridtet forsøgte jeg selv at undgå, men det kom nu alligevel, der var nemlig rigtig meget tang den første del af vejen, og så fra “bundmærket” syd for Ven og retur, hvor jeg ydermere skulle udsættes for 3 m/s vind det meste af vejen – gab !

Det tredie mareridt sørgede Paul for. Min gode ven blev væk på Øresund, bagefter kom vi frem til at han havde drevet rundt i ca 3 timer, det var absolut ikke sjovt, tankerne kværnede rundt med samme hastighed som turbinerne på et kraftværk, det var scary !

MastefodUmiddelbart efter at have rundet sidste mærke syd for Ven, og skulle sejle ind mod Vedbæk, knak bolten der holder mastefoden fast i maste sporet. Den knak lige neden under, og der var intet at gøre ! Det er nok det mest uheldige sted at have en defekt, havde det været power jointen havde det været vanskeligt, men ikke umuligt som i Pauls tilfælde. Billedet til højre viser IKKE en defekt mastefod, men er brugt til at illustrere hvad som brækkede af, en lille bitte bitte del, men med umådelig stor effekt.

På trods af afslutningen var det en dejlig dejlig dag, vejret var i top, og rigtig dejlige søde og rare mennesker mødte mødte op og gjorde det til en rigtig god sejlads.

Check GPS Action Replay’s, der finder du ruten op gennem Øresund og rundt om Ven.

Mere info, resultater og billeder findes her hos Xboard eller hos Riders her.

Vind max: 8,4 m/s
Vind av: 5,7 m/s
Vind retning: Nord Øst drejende mod Øst
Board: Formula 162
Finne: Deboichet R13
Sejl: CR 10,0
Sejl trim: 2,5 cm mere nedhal end anbefalet
GPS max: 20,6
GPS distance: 28,2nm
Gpx file: 130908_ven_rundt.gpx

Leave a Reply

UA-26760889-1