Eftermiddag Aften Session

Jens rigger af efter en god tur i Lynæs 19/8 2010Efter en del diskussioner og forsøg på at overbevise, og køren frem og tilbage omkring valg af spot, endte jeg op med en tur forbi Tisvilde. Forholdene så nogenlunde ud, ikke “konge” men ganske ok, men at tage ud alene var ikke lige det jeg havde regnet med, så jeg endte jeg op i Lynæs. Her var der 10,4 m/s i stødene og lige over 9 m/s i gennemsnit, så lidt mere end i Tisvilde, men bare med den ekstra fordel, at vinden skulle holde til længere hen på aftenen, hvilket viste sig at holde fint stik.

Fik rigget min 7.8 Reflex og var egentlig på vej ud på 101’eren, men valgte så i sidste øjeblik 121’eren. Et godt valg, da jeg endte med at hacve lidt mere overskud til nemmere at gå igennem hullerne. Tang var der ikke meget af i forhold til Sundet, en del, men det var strå som relativt nemt kunne hoppes af.

Vinden i Lynæs 19/8 2010Vinden droppede en anelse, og min Reflex 8.6 blev rigget til, og bedst som jeg gik ud tiltog vinden igen. På vejen ud kom den lyd, som man ikke ønsker at høre som windsurfer, det korte smæld, lidt i stil med en tændstik der knækkes, bare højere og mere kontant. Lyden kom fra min X9 bom, lige der hvor min bageste hånd holder, knæk, og så lige om at holde tungen lige i munden og få jibet rundt uden at ryge i karret. Jeg var et godt stykke ude, for langt til at svømme ind, så det var med stor forsigtighed at jeg fik sejlet ind. Æv æv… en dejlig X9 carbon bom, ikke synderlig brugt, men åbenbar ikke brugbar længere, æv.

Fik skiftet til min Reflex 7.8’er og så ud igen, denne gang var for fuld skrald ud over sammen med Martin Svej, der blev godt nok givet gas, og der skulle arbejdes for hastigheden. Det var en fed fornemmelse bare at blive ved med at presse og accelerere og skyde den af.

Igen en dag og aften der blev rigtig god og dejlig, herligt.

Vind max: 10,4 m/s
Vind av: 9,1 m/s
Vind retning: Vest
Board: iSonic 121
Finne: F4 D2 44
Mast: Enigma 460
Sejl: Reflex 7.8
Sejl trim: to cm mindre ned end anbefalet
Eyelet: top – havde fejlagtigt sat den i nederste men fik rettet til senere
Track: -1 cm
GPS max: 28,14 knob
GPS distance: 26,4 nm
Gpx file: 190810_lynaes.gpx

Leave a Reply

UA-26760889-1