DM I Nyborg – Dag 1

DM i Nyborg 5/9 2009 - en masse grej der skal medWeekendens stævne afholdes af ØBK i Nyborg, faktisk samme sted hvor jeg i weekenden forinden deltog i Formula trænings lejr arrangeret af Jesper Vesterstrøm og Skipper Hermansen. Vejrudsigten favoriserer jo klart slalom lørdag, måske endda også søndag, men mon ikke der afvikles Formula søndag næsten uanset hvad ?

Ja det blev til 4 slalom runder i perfekte forhold ud for Slipshavn. Med vind fra Vest mellem 13 og 16 m/s i gennemsnit og i stødene omkring de 18 m/s var der rigeligt at se til. Til at starte med overvejede jeg min Code Red 7.5’er, men indså hurtigt i takt med at vinden tiltog at der næppe ville blive brug for den. Frem med Code Red 6.5’eren og nummeret mindre, nemlig CR 5.6’eren. Resten af setuppen blev sammensat af min iSonic 101 med Vector Canefire 38, som for en gang skyld fungerede rigtig godt. Jeg har jo tidligere ikke følt mig sikker på 38’eren, men valgte den dog efter at have testet med Canefire 40 som helt klart gave lige lovligt meget lift, men egentlig fungerede stabilt, jeg kunne jo også have brugt 36’eren, den har jeg jo før haft held med i denne setup, men der hvor 101’eren skulle bruges var der en del huller, så 36 ville nok have været for slippery. Mine nye F4 D2 slalom finner kom slet ikke i aktion, jeg valgte at fokusere på det kendte, sikre og gennemtestede, så test af dem må følge. Min iSonic 86 kom også i aktion, første gang med Code Red 6.5 med en 34 finne, måske burde jeg have valgt 32, men det føltes behageligt nok. Senere blev Code Red 5.6 våbnet på 86’eren, og når jeg nu efterfølgende efterrationbaliserer, ja så burde jeg her have skiftet finne til Canefire 32’eren, og specielt når jeg egentlig synes den blev lige en tand for levende, æv jeg overså dette.

Vinden tiltog i løbet af dagen, og der var godt nok noget at holde fast i. Jeg syntes at mit grej fungerede godt, dog var 86’eren noget løs i den kraftig chop i blandt 16 slalom sejlere der giver den max gas i et heat. Fodstropperne på 86’eren burde have været strammet en anelse, kontakten mellem board og fod var for løs, det er i hvert fald det indtryk jeg har nu hvor jeg efter rationaliserer dagens sejladser.

Mit mål for dagen var at sejle sikkert og gennemføre, og det må jeg sige jeg opnåede, jeg sejlede måske en anelse for sikkert egentlig. Det er selvfølgelig lettere sagt end gjort, det er altså noget helt andet at sejle tæt i et heat for fuld skrald ned ad en meget lang slalom bane, det er meget mere krævende end de fleste forestiller sig. Jeg lavede ingen styrt, og ej heller gode mærke rundinger – desværre, jeg ved ikke helt hvorfor jeg ikke trak den rigtigt igennem, så det er en ting der skal arbejdes på fremover, positivt var det dog at jeg ikke røg i karet i rundingerne. Foruden at arbejde med det, så er der træningen i at sejle med endnu større sejl, jeg fik nemlig dummet mig lidt med at vælge forkert, og endte så med at stå parkeret lige inden starten, og på et andet tidspunkt midt ude på første ben. Den går altså ikke, så jeg skal kunne bære mere sejl og så stadig have ordentlig kontrol.

En ting er hvad jeg selv skal gøre, en anden er hvad ens modstandere i heatet gør, f.eks at sejle en ned. Det var således at de 9 bedste fra indledende heat gik videre, og jeg holdt jo øje, og da jeg fra min tiende plads så at min nærmeste konkurrent gik ned i en jibe, ja så var det bare om at runde sikkert. Rundt om bøjen, pumpe skuden i gang, og mens jeg er i færd med at accelerere ud af rundingen, ja så kommer der en brasende lige ind i siden på nmig! En bule og en kraftig lak skade fik brættet, han nåede at hoppe af og få bremset bare en anelse op inden jeg blev ramt. Så mens jeg blev sejlet ned og lå og sprællede for at komme op, ja så forsvandt den ellers så sikre guld finale plads. Øv øv øv! Men sådan kan det gå, ikke noget at gøre ved det.

DM i Nyborg 5/9 2009Jeg nåede ikke guldfinalen, men til gengæld fik jeg sejlet nogle gode sølv finaler, i den første fik jeg sejlet en anden plads hjem, i den anden var jeg godt flyvende og endte med at tage første pladsen, tredie gik ikke helt godt da jeg endte med at stå parkeret på første ben og mistede mange placeringer. Fjerde og sidste finale gik sådan ok, mener det blev til en 4 plads, men der var godt nok ikke meget tilbage i mig. Samlet blev det til en 20. plads i slalom, midt i feltet og egentlig ganske tilfres, det er kun anden gang jeg deltager i slalom sejladser, første gang var for 2 år siden.

Super god dag med rigtig mange sejladser, super god timing fra ØBK’s side, der var ingen spild tid, det var lige på og hårdt hele dagen igennem, og først lidt i syv om aftenen efter den sidste finale, kunne man slappe en anelse af.

Søndag, nok formula, jeg trænger til søvn, er helt smadret, nat nat.

Vind max: 18,3 m/s
Vind av: 13,4 m/s
Vind retning: Vest
Board: iSonic 101 & 86
Finne: Vector Canefire 38 & 32
Sejl: CR 5.6 & 6.5
Sejl trim: 5.6: 1,5 cm mere ned, 6.5: 1 cm mere ned
GPS max: 32,9
GPS distance: 29,8 nm
Gpx file: 050909_nyborg.gpx

Leave a Reply

UA-26760889-1